fbpx

Residencia Barcelona

Les residencies a Barcelona són les encarregades de vetllar pel benestar d’aquelles persones de la tercera edat que ho necessitin. Aquests centres, en major o menor mesura intenten, dintre de les seves possibilitats, fer tot el possible perquè aquestes persones guanyin en qualitat de vida. A la ciutat comtal poden trobar diversos centres, tant públics com privats d’aquest sector i on la seva ubicació és clau. En aquest sentit, repassarem quines són los peculiaritats de les residencies que s’ubiquen en els barris de Sarrià-Sant Gervasi, les Corts i l’Eixample.

Residència Solarium residencia solarium

DomusVi, l’elit en residències

Orpea, un projecte humà

Residència Sitges Park

Residencia Augusta ParkLa residència de Sarrià-Sant Gervasi, Augusta i Bellesguard, són un projecte avantguardista

Sanitas Mayores

sanitas mayores residencia sarria sant gervasi la torre de barcelona

Amavir Residencies

amavir_residencies_barcelona

Avi Amuntavi_amunt_barcelona_residencia

Portamar Residencial

Gestió Vitalici Vivenda

Residencia Sarrià-Sant Gervasi

Al districte de Sarrià-Sant Gervasi, les residències són de caràcter privat i posen a disposició del client totes les comoditats possibles. Per norma general, les persones ingressades ho estan per voluntat pròpia i no perquè no es puguin valdre per si soles. La mitjana d’edat d’usuaris d’aquest tipus de centres a Sarrià-Sant Gervasi és de 85 anys. Una peculiaritat d’aquestes es que solen ser residències més aviat petites, un fet que sense cap mena de dubte ajuda a crear un caire molt familiar. Tots, o gairebé tots els avís es coneixen entre ells. La Torre Barcelona ha tingut l’oportunitat de parlar amb un responsable d’un centre d’aquest districte, el qual, ha explicat que una de les bases fonamentals de la residencia en la que treballa es “fer que les persones grans se sentin com a casa seva, intentem que tinguin totes les necessitats cobertes i els estimulem mitjançant jocs i sortides per estimular-los”.

Residencia Les Corts

Una residencia a Les Corts de Barcelona és una aposta segura. Podem trobar-ne de tota mena, des de privades de tots els preus fins a algunes caràcter públic, tot i que aquestes tenen una llista d’espera molt elevada. Les residencies de Les Corts tenen en plantilla professionals de totes les branques, des d’infermeres fins a psicòlegs. Al contrari que els centres de Sarrià-Sant Gervasi, en aquest districte podem trobar un percentatge major de persones que no es poden valdre per si mateixes, per la qual cosa, molts usuaris sovint pateixen depressions i baixades en el seu estat anímic, i aquí es on entra l’encarregat de donar suport emocional als avís. En aquest sentit, una de les infermeres que treballa en una residència a Les Corts, ens ha donat a conèixer una dada molt interessant respecte els centres del districte, i es que norma general, “els familiars dels usuaris viuen molt a prop d’aquí, un fet que fa els avís rebin visites constantment, i això a ells els hi ajuda”.

Residència Eixample

Les residències ubicades al districte de l’Eixample, així com les anteriors, també vetllen pel benestar dels seus usuaris i també concentra un major nombre de persones que no es poden valdre per si mateixes. Pel que fa a les places de caràcter públic, l’Eixample té la llista d’espera més elevada, un fet que fa que molts interessats hagin d’esperar mesos o anys per poder-ne optar a una. D’altra banda, destacar que les privades són de les més econòmiques de tota la ciutat, un aspecte que no necessàriament es tradueix en una menor atenció, sinó tot el contrari. L’equip de professionals amb els que hem pogut parlar, i de fet, ho hem pogut comprovar de primera mà, estimulen als avís amb jocs i en el cas que es pugui, sortides al exterior per fer visites a zones destacades de la ciutat, com per exemple La Sagrada Família.