fbpx

Sarrià-Sant Gervasi Barcelona

Un dels districtes més grans de Barcelona és el de Sarrià-Sant Gervasi. Una zona tranquila i allunyada dels monuments i llocs més turístics de la ciutat. El districte s’ubica per sobre de l’avinguda Diagonal i arriba fins a la muntanya del Tibidabo i per sobre Collserola.

Història del districte de Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi té una gran història darrere de cada barri que el forma. El barri de Sarrià, Sant Gervasi – la Bonanova, Sant Gervasi – Galvany, El Putxet i el Farró, Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes…

Barri de Sarrià

La paraula que dóna nom al barri de Sarrià prové del substantiu de persona Sirriano, que apareix esmentat per primera vegada en documents antics de l’any 986 com a propietari d’aquelles terres. L’origen del municipi de Sarrià es situa cap als segles XIII-XIV i al final del segle XV, la població de Sarrià ja era prou rellevant.

En els seus inicis, hi havia nucli situat al voltant de l’església i les masies de fora de la vila que formaven una societat rural amb el conreu de la terra com a activitat econòmica principal. A mesura que van anar passant els anys, es va anant transformant en una societat urbana de menestrals i artesans. Als segles XVI-XVII, la vila va adquirir una gran importància i s’hi van construir torres i xalets d’estiueig.

A principis del segle XX, Sarrià es va convertir en un dels nuclis més rics i poblats del pla de Barcelona. A partir del 1850, la seva població, fins aleshores formada per pagesos i artesans, va començar a incorporar menestrals a la vila, i paral·lelament, molts dels seus ciutadans es dedicaven al sector de la construcció.

A finals del segle XIX ja es va plantejar l’agregació a Barcelona. Inicialment, Sarrià s’hi va oposar i va ser, juntament amb Horta, l’únic municipi del pla que la va poder evitar l’any 1897. No obstant, el 1921, l’Ajuntament de Barcelona va reobrir l’expedient d’agregació i, aquest cop, malgrat l’oposició dels seus habitants, Sarrià va quedar agregat a la capital catalana per reial decret. D’aquesta forma, es va convertir en l’últim poble del pla que es va incorporar a la ciutat.

Avui dia, el barri encara conserva llocs on es pot reconèixer les zones de l’antic poble, especialment als voltants del carrer Major de Sarrià.

Barri de Sant Gervasi – la Bonanova

L’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles estava situat al vessant del Tibidabo, entre la serra i el pla. Tenia una població reduïda i dispersa, degut a la seva geografia accidentada amb rieres, torrents i turons.

L’origen del seu nom prové d’una petita església rural on es venerava a sant Gervasi. Pel que fa al topònim Cassoles, s’ha interpretat com una contracció de cases soles. Inicialment, a segle X formava part del terme de Sarrià, però el 1714 va ser declarat municipi autònom. El seu primer ajuntament data de l’any 1727. El 1897 el terme va ser annexionat a Barcelona.

A mitjan segle XIX la burgesia de Barcelona va començar urbanitzar Sant Gervasi. En aquesta època certs propietaris com Ganduxer o Mandri van posar els seus cognoms a alguns dels carrers que obrien. A inicis del segle XX, Sant Gervasi havia passat de ser un petit poble a ser una zona residencial amb antigues cases pairals, artesans, petits rendistes, vil·les d’estiueig, cases de menestrals, convents i col·legis religiosos.

A la part alta del barri, coneguda com la Bonanova, es manté aquesta empremta, tot i que moltes torres s’han substituït per blocs de pisos moderns d’alt standing.

Sant Gervasi – Galvany

El barri de Sant Gervasi – Galvany està ubicat a la part baixa de l’antic terme de Sant Gervasi, entre la Diagonal i la ronda del Mig. El nom de Galvany es va fer popular quan amb el mercat municipal de la zona, en el moment en que es van recuperar els terrenys de l’entorn, propietat de Josep Castelló i Galvany.

La urbanització del Camp d’en Galvany va començar l’any 1866. Eren uns terrenys a tocar del parc d’atraccions Turó Park, que més tard passaren a ser uns jardins el 1934 amb el projecte de Rubió i Tudurí.

Aquests jardins, amb el de Monterols i el petit parc de Moragues, són el pulmó verd d’una zona força urbanitzada per vivendes. Al barri predominen els edificis en forma la d’illa tancada, i a banda i banda de la Via Augusta també hi conviuen de blocs aïllats de mitjana alçada característic del barri veí de les Tres Torres.

Sant Gervasi aplega una important activitat comercial especialment en el sector més proper a la Diagonal i en l’eix vertical del carrer de Muntaner.

El tren de Sarrià el van inaugurar el 1868 i va ser electrificat el 1902. El sorgiment de la Via Augusta té els seus orígens en el tram que cobrien els ferrocarrils des de la plaça de Catalunya i el carrer de Muntaner entre el 1925 i el 1929.

El Putxet i el Farró

Com en fa referència el seu nom, el Putxet és una petita muntanya que hi ha entre Vallcarca i Sant Gervasi. Hi ha referències que en aquesta zona hi havia una capella al segle XVII, però els primers vestigis de poblament es situen vers el 1870, quan es va començar a construir un bon grapat de torres per a la burgesia, per buscar una zona més saludable i tranquil.la respecte al centre de la ciutat.

A finals del 1800, el Putxet era un dels tres barris, conjuntament amb els de la Bonanova i Lledó, que integraven el terme municipal de Sant Gervasi.

Als seus inicis era un barri d’estiueig, però amb el pas dels anys i l’arribada de del tren de Sarrià el 1863, el metro el 1924 i el tramvia es va convertir en un lloc de residència habitual. Al Putxet s’hi van construir torres, algunes d’estil modernista, com les que es mantenen als carrers de Mulet o de Puig-reig. Però a partir de la segona meitat del segle XX, molts d’aquests edificis es van enderrocar i s’hi van construir pisos.

A la part baixa del barri, per sota de la ronda del Mig, s’estén el veïnat del Farró, entorn dels carrers de Saragossa i de Vallirana. Aquesta zona va quedar separada de la part baixa del Putxet per l’obertura de la ronda del Mig.

Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

Aquest barri comprèn tres zones diferenciades que abarquen un extens territori de la serra de Collserola. El terme de Vallvidrera forma part de Sarrià des que s’hi va agregar, l’any 1890. Al voltant de l’església gòtica de Santa Maria de Vallvidrera, construïda entre els anys 1540 i 1587, s’hi van anar estenent cases També és un edifici singular de la zona la casa Vil·la Joana, on va viure i morir mossèn Cinto Verdaguer.

A partir de la segona meitat del segle XIX, Vallvidrera es va anar urbanitzant, amb obres de servei com pantà de Vallvidrera, construït el 1864 i actualment usat com a espai de lleure. El 1888 es va inaugurar la carretera d’accés de Vallvidrera al Tibidabo i la carretera de les Aigües, per abastir d’aigua a Barcelona, data del 1902.

El Tramvia Blau, construït el 1901, que feia el recorregut des del Tibidabo fins a Vallvidrera i el funicular del 1906 van contribuir a l’expansió urbanística de la zona i a que es convertís en un lloc d’estiueig dels barcelonins. Avui dia, Vallvidrera és ja una zona residencial consolidada.

Els nuclis de Mas Sauró, Mas Guimbau i el Rectoret conformen el barri de Les Planes, situats al vessant del Vallès de la serra de Collserola. Abans era un lloc d’estiueig i lleure, amb hotels, fonts i berenadors. Als inicis de segle XX hi va sorgir el primer nucli urbanitzat i, a partir de la segona meitat, es va convertir en un barri humil sense cap ordre fins que el 1980 s’hi va fer un pla d’actuació urbanística. El Tibidabo era un lloc on s’arribava d’excursió, però quan es va obrir la carretera de l’Arrabassada, el 1888 es va construir el parc d’atraccions, l’Observatori Fabra (1902-1904) i el temple del Sagrat Cor. L’any 1992 va obrir la torre de comunicacions de Collserola, dissenyada per l’arquitecte Norman Foster.

Monuments a veure a Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi és plena d’història i de patrimoni cultural per descobrir:

Església de Sant Vicenç de Sarrià

A la plaça Major de Sarrià hi ha l’església de Sant Vicenç de Sarrià del segle XVIII, d’estil neoclàssic, que conserva un altar barroc dedicat a la Mare de Déu del Roser.

Palau dels Marquesos de Sentmenat

Envoltat de jardins públics i amb unes vistes increïbles, al Palau dels Marquesos de Sentmenat s’hi ubica, des de l’any 1999, l’Escola de Disseny i Art Eina.

Torre d’Aigües de Josep Amargós

Situada a la carretera de Vallvidrera, al Tibidabo, la Torre d’Aigües es va construït per emmagatzemar-hi aigua i distribuir-la a les noves urbanitzacions. Destaca perquè és esvelta i feta amb maó i pedra de Montjuïc.

La mina Grott

A tocar del pantà de Vallvidrera trobem l’anomenada Mina Grott, És un túnel de 1.250 metres que es va excavar l’any 1855 per portar aigua de Vallvidrera a Sarrià. El 1908 s’hi va instal·lar el primer ferrocarril elèctric d’Espanya. Actualment, aplega unes canalitzacions porten l’aigua de Barcelona a Sant Cugat i Sabadell.

Casa Muley Hafid

Projectat per Josep Puig i Cadafalch, la Casa Muley Hafid és la residència que el califa de Marràqueix es va fer construir l’any 1914 a barri de les Tres Torres, i en la que gairebé no hi va viure. És edifici modernista de tres pisos, amb vàries terrasses i miradors, i una curiosa torre.

Santa Maria de Vallvidrera

A partir d’aquesta església rural gòtica de Santa Maria de Vallvidrera va sorgir el municipi de Vallvidrera, a la serra de Collserola.

Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri

La Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri és un oasi urbà per a la meditació situat al barri de les Tres Torres, un espai únic per al silenci i la reflexió enmig de Barcelona. A la primera planta es fan tot tipus d’activitats zen, i, a la segona, hi viuen una desena de monges.

Parròquia de Maria Auxiliadora

La congregació dels Salesians de Sarrià va construir aquesta església el 1969 en una de les zones més populars del barri.

Casa de Mariano Farriols / Restaurant Dos Torres

La Casa Farriols és una de les antigues residències modernistes que es troben a la zona alta de la ciutat. Actualment hi ha ubicat el Restaurant Dos Torres, però també va albergar un bar de copes i una escola. Per estil arquitectònic i pel seu jardí és un dels locals més elegants de Barcelona.

Festes del districte de Sarrià-Sant Gervasi

El districte de Sarrià-Sant Gervasi està ple de festes de barri durant tot l’any, vols descobrir quines són?:

Festa Major de Sarrià – Octubre

Durant més d’una setmana a principis d’octubre els carrers de Sarrià s’engalanen amb activitats per a tots els públics. La Batalla per Sarrià, competició festiva entre els Rosers i els Vicençs són algunes de les moltes activitats programades durant més d’una setmana.

Les tradicions populars de sempre hi són ben presents: els gegants, els castells, les cercaviles, les sardanes, les havaneres i el correfoc, però també esdeveniments com ara la botifarrada centenària que ofereix el Mercat de Sarrià, el concurs de paelles o el piromusical amb què es tanca la festa.

Festa Major de Sant Gervasi – Juny

La primera quinzena del mes de juny és el moment de la Festa Major de Sant Gervasi amb un programa tan variat com el Concert Jove, els concerts nostàlgics, el Sopar d’Òpera de Festa Major o el gòspel. Les havaneres, les sardanes i la xocolatada amb xurros són habituals durant aquests dies de festa.

Els esdeveniments es realitzen a les places del barri, com la plaça de la Bonanova, la plaça de Cardona, la plaça de Frederic Soler o la plaça de Molina. Per als mes grans es preparen les tardes de ball al Casal de Gent Gran Can Castelló i les del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida.

Festa Major del Putxet – Juny

La Festa Major del barri del Putxet se celebra a la primera quinzena de juny. L’associació veïnal organitza fires, torneigs i campionats, activitats infantils, àpats comunitaris i balls i concerts.

Festa Major del Farró – Setembre

El barri del Farró celebra a meitat de setembre la seva festa major durant tres dies amb activitats a partir de la plaça de Mañé i Flaquer, però també al Centre Cívic Casa Sagnier o el pati de l’Escola Mares Concepcionistes.

D’entre les activitats tradicionals festives, sobresurt la Festa del sis-cents, on els amants d’aquests entranyables cotxes els llueixen en un recorregut pels principals carrers del barri. Els Trabucaires de Gràcia i un vermut popular són la traca final de la festa major.

Festa Major de les Tres Torres – maig

A finals del mes de maig el barri de les Tres Torres fa la seva festa més sonada amb activitats per a tots les edats amb el centre neuràlgic de la plaça de Joaquim Pena. El programa acull actes com la dolça xocolatada, el concurs de pintura, les ballades de sardanes i la missa de diumenge.

Les entitats del districte organitzen diverses trobades de barri com ara els itineraris per descobrir els racons del barri o la botifarrada popular.

Festa Major de la Font del Mont – agost

A finals del mes d’agost, les zones urbanes de Collserola celebren les seves festes majors, i la primera és la Festa Major de la Font del Mont. La plaça que li dona nom és on es desenvolupen un seguit d’activitats culturals com teatre, el matí esportiu i la gimcana, o el sopar i ball de festa major. L’esmorzar a Can Martí, la passejada pel barri i la festa infantil també tenen una molt bona acollida popular.

Festa Major del Mas Guimbau i Can Castellví – Setembre

La Festa Major del Mas Guimbau i Can Castellví té lloc a la primera setmana de setembre. La festivitata comença amb una cercavila de cotxes engalanats pel barri i un sopar de traje a la placeta del CAP, on porta alguna cosa per menjar i beure, i després es fa un ball. Com activitats, es fa el concert d’havaneres al Centre Cívic l’Elèctric o la gimcana de bicicletes, tir amb arc, tirolina, campionat de tennis de taula, o partides de sudoku i parxís. Instal·len inflables per als més petits i també són molt populars el bingo-botifarrada i la “disco” mòbil també a la plaça del CAP. Un dinar popular i el lliurament de premis clouen aquests dies de festa.

Festa Major del Mas Sauró – Setembre

La primera setmana de setembre és el moment de la Festa Major del Mas Sauró. La Casa del Guarda del Pantà de Vallvidrera acull l’inici de la festivitat amb cinema a la fresca. El barri comparteix programació amb la Festa Major de Vallvidrera, en activitats com inflables per a nens, jocs aquàtics, xocolatada i festa de l’escuma, i la Fira Agrícola de Collserola amb productes de proximitat de Collserola.

Festa Major de Vallvidrera – Setembre

La Festa Major de Vallvidrera, que se celebra a la segona setmana de setembre, ubica bona part de les seves activitats al centre cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán, on s’ofereix un gran nombre d’activitats a l’aire lliure. Esdeveniments destacats són la cursa d’orientació per Collserola, el concert jove i la matinal infantil, amb inflables, els jocs aquàtics, la xocolatada i la festa de l’escuma que entusiasmen als nens. També se celebra la Fira Agrícola de Collserola, que comparteix amb la Festa Major del Mas Sauró la matinal de futbol o el mercat de segona mà i d’intercanvi.

Serveis a Sarrià-Sant Gervasi

A Sarrià-Sant Gervasi podem trobar tota mena de serveis i facilitats perquè tota la gent del barri pugui tenir el que necessita en cada moment.

Advocat Sarrià-Sant Gervasi

Els advocats de Sarrià-Sant Gervasi cobreixen totes les branques del dret per donar cobertura a totes les consultes i acompanyament jurídic al districte: civil, família, successions, danys i negligències mèdiques, mercantil, bancari i financer, laboral, fiscal, penal, administratiu, internacional i compliància.

Assessoria Sarrià-Sant Gervasi

Les assessories del districte són empreses especialitzades que ofereixen informació professional i aconsellen a empreses i particulars sobre aspectes legals per complir amb les obligacions fiscals, laborals, comptables. També assessoren sobre aspectes de gestió de lloguers, proptech i traspassos, entre altres matèries. A més d’aconsellar la millor opció, s’encarreguen de fer tots els tràmits administratius.

Clínica Sarrià-Sant Gervasi

El districte de Sarrià-Sant Gervasi és una zona rica en clíniques de les més diverses especialitats sanitàries. S’hi concentren el major volum de clíniques privades de tota la ciutat, totes elles reconegudes per oferir nombrosos serveis de qualitat, des de clíniques estètiques, clíniques dentals, veterinàries, fins a clíniques en nutrició i de fertilitat.

Clínica estètica Sarrià-Sant Gervasi

A les clíniques d’estètica de Sarrià-Sant Gervasi fan tota mena de tractaments de medicina estètica facial i corporal, a més de tractaments làser o micropigmentació aplicades per especialistes altament qualificats. L’aplicació d’aquestes tècniques busca eliminar greix acumulat a diferents zones del cos, combatre els signes d’envelliment o eliminar imperfeccions o marques a la pell.

Decoració Sarrià-Sant Gervasi

La decoració de cases i locals comercials és un servei molt demandat a Sarrià-Sant Gervasi que es cobreix amb oferta de gran qualitat al districte. Els clients acostumen a tenir les idees molt clares del que busquen per donar estil a l’interiorisme de les seves cases, negocis, oficines i altres habitacles de la zona, especialment si prèviament han contractat els serveis d’un decoradors d’interiors. Les empreses de decoració solen treballar amb marques internacionals de gran prestigi.

Dentista Sarrià-Sant Gervasi

Un dentista és un professional de la salut que s’encarrega del diagnòstic, tractament i prevenció de les afeccions de les dents, les genives, el teixit periodontal, el maxil·lar superior, el maxil·lar inferior i l’articulació temporomandibular. Sabent que a la boca hi proliferen molts gèrmens i bactèries i és la via d’entrada de la nostra alimentació, és fonamental tenir una bona cura de la salut bucal i de les dents. Al districte hi ha un bon grapat d’odontòlegs que destaquen per la seva professionalitat i perquè les seves consultes inclouen equips de tractament d’última generació.

Escoles Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi compta amb prop de 200 centres escolars entre públics, concertats i privats que van des de parvulari, primària, secundària, batxillerat i formació professional. La majoria dels centres són concertats que ofereixen tota la línia d’escolarització completa i alguns inclús tenen oferta de formació professional. Al districte hi ha un bon nombre de col·legis internacionals: el British school, l’americà, o l’alemany.

Farmàcia Sarrià-Sant Gervasi

A Sarrià-Sant Gervasi, igual que tot Barcelona, compta amb una bona oferta de farmàcies per atendre la distribució de medicaments i articles de para farmàcia, tant sanitaris com d’estètica i de tractaments pel cos. Al districte, els productes més venuts són els cosmètics, sobretot per la cura de la pell amb procedència 100% natural. Una particularitat de les farmàcies de Sarrià-Sant Gervasi és que és el districte on hi ha menys farmàcies obertes les 24 hores del dia.

Fotografia i vídeo Sarrià-Sant Gervasi

Al districte hi ha un bon grapat d’empreses dedicades al servei de fotografia i vídeo. Són espais que ofereixen la realització professional de fotografia i Vídeo, assessorant sobre tots els aspectes del projecte. També venen material per a la producció, postproducció, il·luminació, vídeo, àudio, sistemes de presentació i multimèdia, entre altres productes.

Gimnàs Sarrià-Sant Gervasi

El districte disposa de un gran nombre de centres esportius per a tots els gustos. Des de gimnasos low cost, amb una bona relació qualitat-preu i flexibilitat horària, als centres municipals, que compten amb unes instal·lacions fantàstiques a uns preus populars. Però Sarrià-Sant Gervasi es distingeix pels seus gimnasos exclusius, com per exemple, el que hi ha només per homes, amb unes instal·lacions envejables i un entorn esplèndid.

Inversions Sarrià-Sant Gervasi

Les principals entitats financeres estan molt presents a la zona alta de la ciutat per respondre a la intensa activitat econòmica que s’hi genera i atendre als veïns professionals del districte.

Immobiliària Sarrià-Sant Gervasi

La zona alta de Barcelona és un dels millors llocs de la ciutat per a buscar habitatge on viure. Disposa de molts espais tranquils, amb zones verdes i esbarjo per als nens i comerços amb productes i serveis de gama alta. La seva qualitat residencial fa que les vivendes del districte tinguin un alt cost. Per assessorar-te i trobar la vivenda que s’ajusti a les teves necessitats o vendre la teva propietat a la zona, és important que recorris a les immobiliàries del districte, que tenen un ampli coneixement del territori on actuen i la oferta més gran d’immobles.

Ortopèdia Sarrià-Sant Gervasi

Tot i que a Sarrià-Sant Gervasi hi ha moltes persones grans, hi ha poques botigues especialitzades en ortopèdia al barri. Les que hi ha, però, acostumen a ser comerços que es dediquen fa molts anys a aportar solucions ales persones que requereixen d’alguna atenció en especial al seu cos. En molts casos, per millorar la funcionalitat i benestar de les seves articulacions o per compensar algun tipus de malformació corporal.

Reformes Sarrià-Sant Gervasi

Barcelona és una ciutat dinàmica que va fent canvis i millores en el interior dels seus edificis. A Sarrià San Gervasi trobem més d’una desena d’empreses que duen a terme reformes. En aquest districte, els clients cerquen una atenció molt personalitzada per als seus projectes, amb les idees molt clares del que volen i amb expectatives d’una execució molt ben realitzada de la reforma. Bona part de les rehabilitacions es donen en cuines i banys, per actualitzar l’estil d’aquestes estàncies.

Residència Sarrià-Sant Gervasi

Quan les persones grans perden la seva autonomia, els familiars poden optar pels serveis d’una residència geriàtrica per deixar en bones mans als seus éssers estimats. Al districte de Sarrià-Sant Gervasi, les residències són privades i procuren que els residents se sentin molt còmodes a les instal·lacions del centre i els hi fan jocs i sortides. Acostumen a ser residències petites que facilita que hi hagi un ambient familiar i agradable. La mitjana d’edat dels avis és de 85 anys.

Edificis públics de Sarrià-Sant Gervasi

Vols saber quins són els edificis públics més famosos i visitats de Sarrià-Sant Gervasi? Doncs aquí podràs saber una mica més d’ells:

Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

El Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi és la seu municipal del districte. Ubicat a Plaça del Consell de la Vila, 7

Oficina de l’Habitatge de Sarrià-Sant Gervasi

És el centre d’atenció pública per tot el que fa referència a l’habitatge al districte. Atenen amb cita prèvia, Carrer de Canet, 24

Punt d’Informació i Atenció a les Dones de Sarrià-Sant Gervasi

Aquí atenen totes les consultes referents als drets dona. Atenció telefònica a través del número de telèfon 900 922 357, i presencial al 900 922 357.

Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana del Districte de Sarrià-Sant Gervasi – Oficina de Recepció de Denúncies

És el centre d’atenció de la Guàrdia Urbana del districte. Cobreixen el servei de seguretat viària i ciutadana i actuen de policía de barri en favor de la convivència en tota la demarcació de Sarrià-Sant Gervasi. Ubicada a l’Avinguda de J. V. Foix, 55

Biblioteca Clarà

Un espai obert a tothom amb gairebé 54.000 documents sobre diferents temes i suports i accés wifi i TIC. Destaquen les seccions de la biblioteca dedicats a pares i mares, la història local, novel·les en llengua estrangera, centre d’òpera i llibre il·lustrat. En una sala habilitada fan activitats al voltant de l’òpera i tertúlies literàries. Acullen exposicions i xerrades d’il·lustradors. Fan tallers per a nens i joves. Disposen d’una sala infantil i fan sessions de contes per als nens. Es troba al C/Doctor Carulla, 22-24

Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall

La Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall és un equipament cultural modern que va obrir les seves portes el 2014 als jardins de la Vil.la Florida. És la biblioteca central del districte de Sarrià, juntament amb la Biblioteca Clarà i la Biblioteca Collserola-Josep Miracle. També compta amb el primer Espai Multimèdia mòbil de les biblioteques de Barcelona. El mobiliari, l’equipament informàtic i l’accés a la xarxa permeten la seva mobilitat, per tal d’organitzar diferents models de formació amb ordinadors portàtils, tauletes i smartphones.

Casal de barri Can Rectoret

El Casal de Barri Can Rectoret és un equipament públic de proximitat obert a les activitats culturals i educatives. Les entitats i dels veïns i veïnes poden programar esdeveniments i tallers, per promoure la cohesió i la inclusió social, fent de punt de trobada, oferint els seus espais. C/ Via Làctia, 4

Espai Putget

L’Espai Putxet és un edifici públic condicionat per a fer de punt de trobada dels veïns amb tot un ventall d’opcions culturals, des de concerts, espectacles familiars, conferències, cursos i tallers, exposicions i moltes altres activitats. Compta amb una sala d’actes i una sala polivalent. Al C/ Marmellà, 13

Centre Cívic Casa Orlandai

L’Associació Cultural Casa Orlandai és una entitat sense ànim de lucre, formada pel veïnat i col·lectius vinculats a Sarrià, creada per oferir activitats a l’equipament municipal Casa Orlandai. L’associació promou l’art i la transformació social. Està constituida per 43 entitats locals i socis i s’hi organitzen exposicions, tallers, espectacles, concerts i mostres, entre altres. Situat al Carrer de Jaume Piquet, 23

Centre Cívic de Sarrià

Aquest centre cívic emblemàtic de Sarrià-Sant Gervasi vetlla per la integració de tothom, incentiva la creació literària amb el projecte dels Jocs Florals i el concurs de pintura ràpida i organitza concerts mensuals i exposicions. Ubicat en la vistosa casa amb jardins de la Vil.la Cecília, al C/ Eduardo Conde, 22-42.

CAP Adrià

El CAP Adrià és un centre d’atenció primària, de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut, que compta amb diferents línies de serveis sanitaris per a cobrir les necessitats de salut de la població adscrita als barris de Sarrià – Sant Gervasi. Ubicat al C/ Vallmajor, 34.

EAP Sarrià

L’Equip d’Atenció Primària Sarrià SLP i Vallplasa Atenció Primària SLP són dues entitats de base associativa que gestionen els serveis sanitaris d’Atenció Primària de les àrees de salut de Sarrià, Vallvidrera i Les Planes. Ofereix atenció sanitària en medicina de família, pediatria, odontologia, teràpia manual, podologia i psiquiatria. Els 4 centres que componen l’EAP Sarrià són el CAP Sarrià i la Clínica Dental Via Augusta, ambdós equipaments ubicats a Via Augusta,366; el CAP Vallvidrera, al C/ Reis Catòlics, 2; i el CAP Les Planes, al Passeig Solé i Pla, 16-18.

Restaurants de Sarrià-Sant Gervasi

A Sarrià-Sant Gervasi hi ha moltíssims restaurants de diferents llocs del món. Aquests estan enfocats a tota mena de públic i a tota classe de preus i gustos.

Restaurants amb caliu de barri

A diferència de d’altres districtes, Sarrià-Sant Gervasi és una de les escasses zones de Barcelona que encara conserven el caliu de barri. Acostumen a tenir clients fidels que busquen sentir-s’hi a gust i fer bons àpats amb ingredients de qualitat i una cuina que pot ser més tradicional o amb tocs creatius, però sempre ben elaborada i presentada. Amb un tracte proper, en aquests establiments t’hi trobes com a casa.

Restaurants de cuina creativa

A Sarrià-Sant Gervasi s’han establert diversos restaurants de cuina creativa d’autor. A la zona residencial de la zona alta hi viu i treballa un bon públic de comensals que agraeixen les novetats culinàries amb bons productes, la presentació artística dels plats i una decoració amb gust i de tendència.

Restaurants de cuina asiàtica

Barcelona ofereix un encreuament de multitud de cultures culinàries del món, si bé a Sarrià-Sant Gervasi la cuina asiàtica moderna de qualitat hi troba un espai on s’hi troba especialment bé. Amb interpretacions del sushi tradicional o la tempura, i en tot cas, sempre amb una explosió de sabors i delicada tècnica oriental.

Mercats

Els mercats formen part de la vida quotidiana de les persones, però a més també són monuments plens d’història. Descobreix una mica més sobre tots els mercats de la zona!

Mercat de Sarrià

El 1911, l’obertura del passeig de la Reina Elisenda va permetre la construcció d’aquest mercat de producte fresc al barri, de la mà dels arquitectes M. Coquillat i A. Calvet. Molt més endavant, l’any 2007, es va fer una reforma important a les instal·lacions del mercat. Actualment, disposa d’una vintena de parades d’alimentació fresca. A més d’un servei gratuït d’aparcament amb tiquet de compra i servei a domicili, compta amb servei a l’interior de l’equipament.
Pg. Reina Elisenda Montcada, 8

Mercat de Sant Gervasi

L’actual mercat de Sant Gervasi data de 1968, quan es va construir en el mateix lloc on havia estat la casa de la vila d’aquest municipi annexionat a Barcelona. Es tracta d’una construcció aïllada moderna de formigó vist amb planta rectangular. L’últim cop que s’hi van fer reformes puntuals va ser el 1995.
Pl Joaquim Folguera 6 

Mercat de Les Tres Torres

Sobre uns terrenys on hi havia uns estudis cinematogràfics es va edificar aquest mercat del barri de les Tres Torres. En un seguit de parades aplegades sota el mateix sostre, s’abasteix al barri de producte fresc: aviram, caça i ous, cansaladeria i embotits, carnisseria i menuts, fruita productes de l’hort, llegums i cereals, peix fresc i marisc, pesca salada i conserves.
Carrer dels Vergós, 2

Mercat de Galvany

El Mercat de Galvany està ubicat en un preciós edifici d’estructures metàl·liques del segle XIX, catalogat com a monument artístic. Per la seva edificació artística i majestuosa d’enormes proporcions, resulta un dels mercats municipals més bonics de Barcelona. Deu el seu nom al comte de Galvany, que va cedir uns terrenys per a la seva construcció el 1868, tot i que la inauguració definitiva no va ser fins al 1927. Actualment, a més d’una àmplia oferta de producte alimentari fresc, s’hi ofereix un gran ventall de botigues dedicades a la llar.
Carrer Santaló, 65