fbpx

Decoració Sarrià-Sant Gervasi

Articles relacionats

El districte de Sarrià Sant Gervasi compta amb nombroses empreses especialitzades en decoració. Tots ells ofereixen als seus clients solucions que satisfan les seves necessitats, sovint molt exigents. Treballen amb marques internacionals de renom. Segons Sarrià-Sant Gervasi, el que caracteritza a aquest barri és que els clients solen tenir molt clar el que volen i necessiten. Consultor de disseny d’interiors. Si vius en Sarrià Sant-Gervasi i cerques decorar la teva llar amb elements únics, moderns i de qualitat, llavors vaig donar que estàs de sort.

Vols saber quins són els secrets per aconseguir una bona decoració? Doncs aquí et deixem uns quants consells:

Pas 1. Inspiració i estil.

Molta gent no sap que estil de decoració és el que li agrada, no és que no tinguin opinió simplement no saben prioritzar les seves preferències. Per això, la forma més fàcil d’esbrinar el que t’atreu és veient fotos d’altres espais que et cridin l’atenció.

Pots crear tauler en Pinterest per espais i una vegada tinguis tota la teva inspiració en un lloc, troba els fils de connexió, has d’asseure’t i comparar-les.

Quins són els denominadors comuns? En termes de color quin és el que predomina? Si no tens clar que colors utilitzar, aquest post et pot ajudar. L’estil del mobiliari Línies rectes?

Una vegada fet aquest treball, identifica els elements que et criden més l’atenció i empra aquestes peces, textures i materials com a base del teu pla de disseny.

També és molt important que tinguis en compte l’arquitectura de l’espai que estàs veient en fotos que t’inspiren i les limitacions que podries tenir en el teu propi espai.

Pas 2. Decidir les necessitats funcionals

Perquè l’espai sigui bonic, còmode, pràctic i funcional, has d’anotar les teves necessitats.

Per exemple, t’encanten els sofàs gegants, però és pràctic per a la teva forma de vida? Encaixa bé en el teu saló? És essencial identificar les teves necessitats.

Pas 3. Inventari

Feix un inventari del mobiliari que tens i vols aprofitar, decideix si cada peça té cabuda en la teva nova llar.

Recorda en cada etapa de les nostres vides tenim unes necessitats, pots barrejar estils que afegiran personalitat a la teva decoració, només la teva pots jutjar que peces marcaran la diferència.

Pas 4. Pressupost

Calcula quant pots gastar. Si no pots donar-te el luxe de decorar tota la teva casa d’una vegada, escull l’espai on passes la major part del temps i dona-li prioritat.

Tenir un pressupost general t’ajudarà a no fer compres impulsives com per exemple aquests pufs preciosos que has vist un aparador i que no encaixen per a res en la teva decoració.

Pas 5. Planificar i mesurar l’espai

Assegura’t que en el teu pla no falti un pla de la planta a decorar:

Primer dibuixa el perímetre del teu espai a mà alçada, pots utilitzar paper quadriculat perquè et resulti més senzill. Enumera les parets per a establir un ordre. Poden anar seguint les agulles del rellotge i així guiar-te també en els passos següents.

Afegeix tots els elements que trobis en ella, com: portes, finestres, columnes, endolls i radiadors.

Comença a prendre i anotar les mesures col·locant el metre per l’interior del rodapeu. Sempre has de mantenir un ordre per a evitar confusions.

Pas 6. Seleccionar el mobiliari

Ha arribat el moment de comprar els mobles que t’agraden. A mesura que seleccionis cada peça, afegeix el preu al full de càlcul del teu pressupost. Si et passes, intenta fer composicions fins que ho quadris amb el teu pressupost.

La majoria d’articles els pots trobar amb una gran varietat de preus i estils, així que no tinguis por a buscar en diversos llocs per a veure si trobes un article similar a un millor preu.

Porta’t sempre amb tu el pla de distribució quan vagis de compres. Els mobles es veuen molt més petits en una exposició d’una botiga de com es veuran en la teva llar. Et sorprendries de la gent que compra mobles i arriben a casa i no els caben.

No t’oblidis del teu pressupost, és fàcil emocionar-se (què ens coneixem) i gastar més diners del que un té. No deixis que una botiga meravellosa o un venedor hàbil portin al trast el teu pressupost.

Pas 7. Il·luminació

Una vegada tinguis el pla creat amb els mobles, usa aquest mateix pla per a traçar el teu pla d’il·luminació. Considera totes les possibilitats i tingues en compte perquè tipus d’il·luminació necessitaràs un electricista i per a quins no.

Pot ser un clixé en la decoració, però una bona il·luminació realment ho és tot. La il·luminació afecta l’ambient i a l’estat d’ànim d’un espai. Fes-ho bé i la teva decoració en general guanyarà, per això m’estendré en aquest punt.

Pas 8. Color en les parets

Podries pensar que el millor moment per a triar la pintura és al principi, però preferim triar-lo al final, per què? És més fàcil triar un to per a complementar tota la teva col·lecció de mobles que a l’inrevés. Escull mostres de pintura i compara-les amb els mobles que has triat fins que trobis la combinació perfecta.

El color és un dels elements que més es nota quan entres en una casa.

És una part molt important, perquè la paleta o la combinació de colors errònia poden espatllar la teva decoració.

És fonamental fer una prova, i observar-la a diverses hores del dia depenent de la llum del sol.

Tria la teva paleta de colors.

Pas 9. Acabats, teles i textures.

Triar les teles i textures correctes per a la teva llar és molt valuós; no obstant això, pot convertir-se en tota una gesta per la gran quantitat de materials, textures i colors dels quals disposem.

Pas 10. Afegeix tocs personals

Estàs creant i el disseny de la teva llar i has de parlar de tu, de la teva història. Ens encanta omplir els nostres espais amb articles de la nostra infància, peces dels nostres familiars, records dels teus viatges.

Aquestes peces són les que fan que una casa sigui una llar, que sigui el reflex de qui viu aquí, de la teva família.