fbpx

Dentistes Eixample

Articles relacionats

La majoria de la gent de Barcelona va molt poc al dentista, i això és un gran error, ja que cuidar la salut dental és una prioritat absoluta perquè a la boca proliferen molts gèrmens i bateries que poden produir greus problemes que poden esdevenir en patologies cròniques complicades.

Dentistes a Eixample de tots els preus

L’Eixample és el districte on els dentistes reben menys visites i això és degut, segons els mateixos experts del sector, a què conviuen famílies que porten patint des de fa molts anys els efectes de la crisi, i això els impedeix acudir al dentista de manera regular. Expliquen que “tenim feina, però sempre són visites on diagnostiquem una patologia i mai acaben el tractament, o ho deixen al cap de poc de començar”. L’Albert, pare de tres nens, ens informa que quan era petit “no em cuidava les dents i ara, als meus quaranta-cinc anys ja m’han caigut quatre dents, si ho arribo a saber hagués anat més al dentista”. Pel que fa als seus fills, l’Albert recalca que no vol que passin pel mateix que ell, i per això, “intentem anar al dentista regularment, però tres boques surt molt car i per això procurem que compleixin amb la neteja bucal diària, esperem que no els hi passi mai res”.

D’altra banda, en aquest barri també viu gent molt adinerada que és la va més sovint, però encara i així també ho obliden bastant: “anar al dentista no m’agrada, no obstant això, sempre ho vaig allargant i sincerament no és una de les meves prioritats” diu l’Anna, una dona de quaranta-dos anys.

Com podem veure, en alguns casos no únicament són el factor dels diners, sinó la despreocupació i les poques ganes de cuidar-se.

Afegir, que aquests són els riscos i les conseqüències més comunes de la gent que no acudeix al dentista d’una manera regular:

Serveis que trobaràs als dentistes d’Eixample

Mantenir una bona salut oral és essencial per a la salut en general. La manera d’aconseguir això és simple: Practiqui una bona higiene bucal, adopti un estil de vida saludable i visiti al dentista una vegada a l’any. No acudir a les revisions periòdiques pot resultar molt costós, tant sanitari com econòmic, i pot implicar greus problemes com a dolor, tractaments complexos i la pèrdua d’un o diverses dents. La detecció oportuna és la millor manera de prevenir-los.

1. Càries dental

La càries dental és la causa més comuna de pèrdua de dents en nens i la segona (després de la malaltia periodontal) en adults. Si les càries es detecten d’hora, es poden tractar amb empastaments simples i altres tractaments. No obstant això, si la càries està prou avançada, les etapes més greus requereixen intervencions més complexes, com el tractament d’endodòncia i l’extracció de dents. Per aquest motiu, una revisió anual és fonamental per a prevenir la pèrdua de peces dentals. És important recordar que les càries no sempre són doloroses, especialment en les primeres etapes. Per tant, l’absència de dolor no garanteix l’absència de càries.

2. Malaltia periodontal

Igual que la càries dental, la malaltia periodontal és una malaltia molt comuna i pot revertir-se amb un tractament adequat en les seves primeres etapes (gingivitis) i pràctiques d’higiene diària. Com a resultat, els pacients amb gingivitis poden restaurar la condició original de les seves genives. Però quan es tracta de la periodontitis, que pot portar a la pèrdua de peces dentals i a més està associada a moltes malalties en altres parts del cos, incloses les malalties cardiovasculars, es torna greu i irreversible, i una adequada higiene bucal és crucial per a combatre-la. Dent trencada i esquerdada
El trauma i el desgast de les dents poden causar esquerdes en l’esmalt. Si no es detecta i tracta a temps, és molt probable que es produeixi una infecció que causi dolor i provoqui la pèrdua total de les dents.

3. Malaltia de mal de queixal

Grinyolar les dents és grinyolar o estrènyer inconscientment les dents, generalment durant el somni. Aquest trastorn està relacionat amb l’estrès i s’està tornant cada vegada més comú. Grinyolar les dents pot causar desgast de l’esmalt, dents trencades, dolor i canvis en la mandíbula, maldecaps i fatiga, ja que afecta la qualitat del somni. S’ha de realitzar un drenatge personalitzat durant la seva consulta dental per a protegir les seves dents i minimitzar els seus efectes en cas de bruxisme.

4. Càncer bucal

Amb aquesta malaltia, les visites periòdiques al dentista salven vides. La Societat Espanyola de Cirurgians Orals i Maxil·lofacials (SECIB) estima que fins al 90% dels càncers orals i orofaringis poden curar-se si es detecten a temps. Per aquest motiu, el manteniment de revisions dentals anuals juga un paper important en la prevenció i detecció d’aquesta malaltia.