Tots els plans i més que et puguis imaginar pel mes d’abril al barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona! No t’ho perdis!
Contingut
CENTRE CÍVIC SARRIÀ
CC Sarrià | Barcelona Districte Cultural
Dansa | La Quela | Brodas Bros | Infantil i familiar | ds. 22/04/23 |
Dansa | Shalott | Companyia Shalott | Tots els públics | dc. 26/04/23 |
La Quela
Brodas Bros
DANSA
Durada: 30 minuts
Edat recomanada: Públic familiar
Aquest és un espectacle per als més petits, amb dramatúrgia de Roser Ros i la direcció artística de la companyia de dansa urbana Brodas Bros.
La Quela, que ben bé podria ser la neta de “la masovera se’n va al mercat”, és la protagonista d’aquesta proposta escènica de petit format que anirà enfilant ritmes i rimes nascudes del retrobament de la paraula amb el cant i el moviment. Aquesta proposta, on el nou i el vell es tornen a donar la mà, s’inspira en el repertori de la tradició oral i el recrea a través de l’experimentació amb llenguatges escènics com la música, la dansa contemporània i el Hip Hop.
Brodas Bros
Companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana. Creada l’any 2006 pels germans Pol i Lluc Fruitós a qui es van sumar des dels seus inicis altres dues germanes, la Clara i la Berta Pons. La companyia va ser pionera en portar els seus treballs de dansa urbana a grans teatres, sumant 200.000 espectadors entre tots els seus espectacles: ‘Brodas bros’, ‘Concert concepte’, ‘4hermanos’, ‘Br2’, ‘Vibra’, entre d’altres.
Guanyadors del campionat de món SDK, el Eurobattle 2012 i Justedebout Spain en nombroses ocasions i nominats als Premis Max com a millor elenc 2017 i com a millor espectacle de carrer 2018, Brodas Bros han treballat amb altres companyies com el Tricicle o el Circ du Soleil.
Shalott
Companyia Guillem Batlle i Vlad Ion
DANSA
Durada: 22 minuts
Edat recomanada: Públic general
Només l’acceptació del seu caràcter finit omple de significat i valor idees com el pas del temps, les relacions humanes, l’amor o els records. Shalott reflexiona sobre totes aquestes coses que són inevitables. Ho fa amb la dansa contemporània, amb les acrobàcies dels dos ballarins sobre l’escenari i apropant-s’hi des de llocs que semblarien oposats, com ara la innocència i la por.
Una peça accessible per a tots els públics, per fer riure als infants i, alhora, per despertar sentiments i sensacions en el públic adult.
Companyia Guillem Batlle i Vlad Ion
Guillem Batlle i Vlad Ion, ballarins de dansa contemporània, utilitzen l’humor com a eina per obrir la dansa a més públics. Ambdós van formar-se a Varium Espai de Moviment i Creació i a Fre3 Bodies. La seva primera producció va ser Cosas serias (2021), un duet de dansa basat en l’humor i l’absurd.
Shalott, la seva peça més recent, està centrada en la creació d’imatges escèniques amb una atmosfera que permet tractar conceptes abstractes des de perspectives diferents.
CENTRE CÍVIC VIL·LA URÀNIA
CC Vil·la Urània | Barcelona Districte Cultural
El Petit Cineclub és una cita mensual per apropar un cinema de qualitat als nens i nenes de la ciutat, de la mà del Billy i la Milly Oncle, uns personatges de cine que d’una manera lúdica i didàctica ajudaran a petits i grans a descobrir la màgia del setè art. Un cinema divertit i educatiu, pensat per fer volar la imaginació i transmetre valors positius. Els espectadors s’enduran a casa també una fitxa d’activitats relacionada amb la pel·lícula que acaben de veure.
Sessions familiars dinamitzades.
La fada de les estacions
Petit Cineclub
AUDIOVISUAL
Durada: 40 minuts / Idioma: català
Edat recomanada: Públic familiar
Què ens cal per fer un bon pastís de poma? Què ens mou a llançar una ampolla amb missatge al mar? Dues petites històries amb protagonistes d’allò més decidits, valents i perseverants, que ens parlen, en aquest programa de curtmetratges, de la importància de l’esforç i la constància per aconseguir el que ens proposem.
La fada de les estacions (Dame saisons), Célia Tisserant, França, 2020, 26 minuts
Polzeta i Manovella són dues germanes que viuen al bosc amb la seva mare. Polzeta està passant per l’adolescència i últimament no té gaires ganes de col·laborar amb les tasques de la casa. Per culpa de la seva rebel·lia, la petita Manovella haurà de carregar amb totes les responsabilitats quan la seva mare es lesiona treballant. Un dia, mentre recull llenya pel bosc, descobrirà el fantàstic món de la Fada de les Estacions, que li ensenyarà les meravelles que ens ofereix la natura.
Ampolles al mar (Les bouteilles à la mer), Célia Tocco, França, 2020, 11 minuts
En Théo viu a una casa al costat de la mar, lluny de la ciutat i de vegades se sent sol. Amb l’esperança de trobar un company de jocs, escriu un missatge en una ampolla i la llança a la mar. Contestarà algú la seva carta?
Fitxa artística
Format: dos curtmetratges (un de principal de 26 minuts i 1 d’11minuts)
Durada total: 40 minuts
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Any: 2020
Idioma: doblat al català
M.A.R. Un discurso plástico a través del espacio
Andrea Díaz Reboredo
TEATRE
Durada: 60 minuts / Idioma: espanyol
Edat recomanada: Públic general
“L’arquitectura és l’escenari de la vida. Cada cultura crea el seu propi espai i els canvis provocats en aquest, configuren la pròpia cultura”. Amb aquesta reflexió poètica sobre el significat dels espais i els objectes que ens envolten, ‘M.A.R.’ ens proposa un viatge a través d’objectes quotidians construïts amb materials com la fusta, el paper o fotografies, per explicar-nos la història d’una llar, la construcció d’una vella casa familiar.
Inspirada en el teatre d’objectes, ‘M.A.R’ explora la manipulació de petites andròmines a través del treball coreogràfic del cos de la seva protagonista i narradora.
‘M.A.R.’ va ser premiat millor espectacle a la Fira de Titelles de Lleida (2021) i al Festival Internacional de Títeres Titetemurcia (2019); també està premiat amb dos Drac d’Or: a la millor dramatúrgia i del Jurat Internacional i al Festival de Teatro de Ovar, el 2021, amb un premi del jurat internacional.
Andrea Díaz Reboredo
Formada en les arts plàstiques, els interessos d’Andrea Díaz Reboredo van evolucionar cap al llenguatge escènic i entrar definitivament en l’univers del teatre on treballa com a directora d’escena, escenògrafa i intèrpret d’espectacles propis que investiguen la imatge com a contenidor de coneixement i memòria social per a crear nous diàlegs entre obra, espai i espectador.
En 2016 va rebre el premi a millor obra escrita i dirigida del Festival Internacional de Performance Telpa·Daugavpils (Letònia) amb l’obra Superbaby of Daugavpils. Actualment és membre de la junta directiva del Nuevo Teatro Fronterizo, presidenta de la Asociación Lavapiés Barrio de Teatros i directora del grup de investigació plàstica i escènica INVESTRO.