L’Ajuntament de Barcelona ja ha confirmat que es remodelarà el carrer Major de Sarrià, una via en la qual sempre ha sigut realment incòmode i difícil perquè els vianants puguin caminar d’una forma còmode i òptima, en condicions plenament segures.
Contingut
Una decisió ‘pública’
D’aquesta manera la regidoria de la ciutat, l’associació de veïns del barri i seguretat ciutadana han acordat suprimir les voreres estretes i alhora fer una via molt més ample orientada exclusivament cap a la comoditat dels vianants que podran caminar sense cap mena de problema i a més sense el perill d’haver de caminar per espais realment petits i estrets de pocs metres, sense el perill dels cotxes i vehicles que passin.
La iniciativa no ha costat molt dur-se a terme, ja que com ja hem comentat més d’un cop en algunes notícies de La Torre, l’Ajuntament de Barcelona i molts dels municipis de l’àrea metropolitana, des de fa dos anys aprixamadament, han portat a terme una campanya en la qual es preocupen principalment pel benestar dels vianants, ja que a la vegada es pretén incentivar a que la gent agafi menys el cotxe i conseqüentment contaminar menys les principals ciutats de la zona que més emissions de CO2 envien. La durada de les obres estan previstes que durin un any aproximadament, segons informa la contructora i l’Ajuntament.
En què s’inverteixen els diners?
D’aquesta manera segons han declarat les fonts públiques, l’obra costarà una despesa econòmica de més de 2 milions d’euros, un capital totalment públic que els veïns de la zona generalment ho veuen amb bons ulls, tot i que cal destacar que no tots els residents de la ciutat estan d’acord en remodelar vies públiques enlloc d’establir altres prioritats, i més si es tracta per empitjorar les condicions del pas dels vehicles de motor…
Tot i que com ja sabem, sempre que es prenen decisions que afecten un gran col·lectiu, en aquests cas una gran ciutadania com és la de Barcelona, sempre hi ha un debat molt ampli, i en aquest cas no és menys.
Parts diferents, que opinen diferent
Sempre hi ha parts molt crítiques sobre on haurien d’anar el capital públic i a on s’hauria d’invertir. Un altre cal exemple i que no és per a menys, seria el que el propi Ajuntament actual va impartir i que també hem tractat bastant des de La Torre, com és el de la construcció de tants carrils bici.
Al cap i a la fi té la mateixa finalitat que les remodelacions de vies com aquesta, que li donen facilitats a un tipus de col·lectiu que sobre el paper i teòricament, fugen de la mobilitat automobilísitca i acostumen a recolzar la mobilitat amb el transport públic.
Per altra banda, uns altres com podria ser els treballadors que utilitzen necessàriament el tranport propi i privat cada per treballar (com els repartidors), no creuen que posar traves a determiades vies sigui la solució, i molt menys que es faci amb la despesa pública.
Cal recordar però que quantes més traves es posen en les vie, més carabanes hi ha. Conseqüentment llavors, les llargues cues de cotxes, com ja sabem, provoquen una gran contaminació acústica davant de la deseperació dels conductors quan toquen el càxon, i alhora lògicament, se segueixen enviant emisions a causa de la gran massivitat de cotxes aturats.