En el marc de l’Estratègia d’Impuls de la Política Alimentària, des del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona s’està implementant el projecte Menjadors Sans i Sostenibles. L’objectiu del qual és promoure, en aquells menjadors de competència municipal, l’alimentació amb productes de temporada, de km0 i d’agricultura ecològica. La propera acció del projecte és una prova pilot en el que 30 escoles de la ciutat promouen menús més sans amb més proteïna vegetal i menys carn vermella o processada.
Contingut
Ja fa un any que es va impulsar el projecte Menjadors Sans i Sostenible acollint a 6 escoles de Barcelona d’educació infantil. Donats els bons resultats i la necessitat en educació alimentaria de la ciutadania, el projecte no sol continua, sinó que s’amplia. Ara el nombre de centres educatius s’amplia a 30 incloent tant centres públics com concertats d’educació infantil i primària.
Aquestes noves escoles s’afegiran el proper curs 2021-2022. Fins aleshores, es formarà als monitors i cuiners que participen en el servei de menjadors. També s’informarà a les famílies dels nens i nenes que fan ús d’aquest servei sobre els menús que es serviran i les receptes que s’hi inclou sense productes d’origen animal: cereals, llegums i verdures.
La cura de l’alimentació és un punt a millorar entre la infància
El sobrepès a conseqüència d’una mala alimentació i el sedentarisme requereix d’accions educatives per canviar els hàbits. Així ho considera l’Ajuntament de Barcelona i ho ha explica Gemma Tarafa, consellera de Salut “El 78% dels nens entre 3 i 4 anys i el 42% dels adolescents entre 13 i 19, consumeixen més carn de la recomanada”. No només es tracta de consumir menys carn, sinó d’escollir productes de qualitat que siguin de temporada i proximitat.