fbpx

Transport Barcelona

A Barcelona podem trobar una gran varietat de mitjans de transport que al llarg del dia són utilitzats per milers de persones amb finalitats diverses. En aquest article, La Torre de Barcelona ha volgut assabentar-se, consultant diferents districtes, quins són els transports que més utilitzen els seus veïns. En aquest sentit, ens hem desplaçat a Sarrià – Sant Gervasi, a les Corts i a l’eixample i hem parlat amb peu de carrer amb diferents persones.

Transport Sarrià - Sant Gervasi

A Sarrià – Sant Gervasi el transport és complicat, ja que al 90% dels seus espais s’hi arriba únicament amb autobús o amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FGC, d’ara endavant. De totes les persones amb les que hem pogut parlar, gairebé el 90% d’elles utilitza els FGC com a transport habitual per desplaçar-se per la ciutat. Expliquen que “és molt més ràpid que el autobús i molt més còmode”. D’altra banda, però, els entrevistats coincideixen en que hi ha trams on el mòbil no funciona correctament per la cobertura, tot el contrari que el metro de Barcelona, on ja hi ha cobertura en tota la xarxa. Pel que fa al 10% restant, persones de la tercera edat majoritàriament, el seu transport és l’autobús, ja que els ofereix una “major sensació de seguretat”.

Transport l’Eixample

El districte de l’Eixample destaca per disposar de diverses línies de metro, com la L2 o la L5 i també una gran varietat de línies d’autobús, així com parades exclusivament per recollir clients que requereixen d’un taxi. En aquest districte tot està ben comunicat amb els diferents eixos de la ciutat i amb les zones més importants. Pel que fa als seus veïns, estan orgullosos de la proximitat de les seves cases amb el metro, per la qual cosa en aquest cas restaria com el mitjà de transport més habitual. L’autobús, tanmateix com en els demés districtes, és utilitzat per les persones d’edat més avançada, tot i que en aquest cas les línies solen “estar plenes de gent a primera hora del dia”. Cal destacar que a l’Eixample, i és una dada sorprenen, és el districte on els taxis efectuen més parades per recollir clients, un fet que es pot apreciar a qualsevol hora del dia pel carrer Aragó i València. Des del sector asseguren que l’Eixample “és el districte amb més possibilitats pels taxistes”.

Transport Les Corts

Les Corts és un districte molt ben comunicat, disposa de moltes línies d’autobús i de metro. Tot i així, el més utilitzat és l’autobús, ja que per les Corts hi passen les línies més importants, com el 33 i el 34, les quals creuen tota Barcelona i s’aturen just enfront del Centre Comercial de L’Illa Diagonal, un espai bastant concorregut durant els caps de setmana. Pel que fa als més joves, els dies hàbils, utilitzen majoritàriament el metro, la línia 3, ja que té parada a pocs metres de la Universitat de Barcelona, un fet que sense cap dubte s’agraeix.
No Content Available