Els primers líftings facials estiraven la pell en un intent de fer que es veiés més jove, però distorsionaven l’expressió facial i donaven com a resultat un rostre massa artificial. En les últimes dècades la cirurgia estètica facial ha evolucionat i els procediments es duen a terme de manera diferent, utilitzant noves tècniques i nous coneixements d’anatomia i fisiologia.
Hepler Bone Clinic, situada en el barri de Sant Gervasi, és un centre pioner en la realització de tractaments avantguardistes de Cirurgia Estètica Facial. Compta amb més de 1000 m² dedicats en exclusiva a l’estètica del rostre, en un entorn únic i tranquil, amb pàrquing propi i amb un equip mèdic de referència. El doctor Sergio Bordonaba, cirurgià Maxil·lofacial i responsable de la unitat de Cirurgia d’Harmonització Facial en Hepler Bone Clinic, ens explica en què consisteix aquesta nova tècnica.
El lífting facial és un dels tractaments estrella a l’hora de combatre l’envelliment facial. Es tracta d’un procediment quirúrgic tensor d’alt nivell, que bàsicament consisteix a tibar i reposicionar la pell despenjada, amb l’objectiu de millorar els signes visibles de l’envelliment a la cara i coll. El problema d’aquesta tècnica és que en molts casos ens trobem amb cares molt artificials, estirades en excés i sense expressió.
Què és el Lífting Facial de Pla profund?
La diferència principal radica en el fet que amb aquesta nova tècnica treballarem el rostre en un nivell anatòmic molt més profund al del lífting tradicional. Treballant els teixits en conjunt, des dels lligaments i la musculatura, fins a la mateixa pell, aconseguirem un rejoveniment molt més complet, més natural i més durador. Així aconseguim elevar i donar elasticitat de manera natural, sense provocar aquesta sensació d’excessiva tensió en la pell que sovint ocorre amb el lífting tradicional. És a dir, no estirem la pell, sinó que elevem i reposicionem des de les capes profundes; el que portarà la pell al seu lloc d’origen, sense estirar-la.
Un tractament cada vegada més demandat
Els líftings d’avui dia no són només per a “celebrities”. És cert que cada vegada més persones volen veure’s bé i els tractaments de cirurgia estètica s’han anat normalitzant, però sempre amb canvis subtils i sense transformacions dramàtiques. Mentre que el lífting facial tradicional està dirigit a produir transformacions radicals en persones majors amb flaccidesa severa, el lífting facial de pla profund és cada vegada més popular entre un perfil de pacient més jove, d’entre 45 i 55 anys, que busca frenar i atenuar el procés d’envelliment facial, però amb resultats molt naturals i mantenint l’expressió i identitat d’un mateix.
El Deep Plane FaceLift, com se’l coneix en anglès, és un tipus d’intervenció que sol durar unes 3-4 hores, i es realitza en la mateixa clínica, que compta amb un quiròfan amb la més alta tecnologia i suites individuals, perquè pacients i familiars puguin descansar abans i després de la intervenció; encara que el tractament en si no requereix hospitalització. En una setmana es retiren els punts i el pacient podrà reincorporar-se a la seva rutina habitual passats uns 10 dies.