fbpx

Joieria Barcelona

Les joieries de Barcelona lamenten que els darrers anys, segons sembla, s’ha perdut la costum de recórrer a les joies com a regal. Expliquen que les vendes d’aquests objectes, any rere any baixen, un fet que amb el temps farà que part d’aquests establiments hagin d’abaixar les persianes. Si a tot això si li sumem la crisi originada per la pandèmia de la Covid-19, el resultat és encara pitjor, ja que gairebé tots els establiments d’aquest sector s’ubiquen en zones on els lloguers dels locals són extremadament cars. En aquest article, coneixerem l’opinió de joiers dels districtes de Sarrià – Sant Gervasi, Les Corts i l’Eixample sobre com veuen el seu futur i les raons que ells creuen que han fet que el seu sector hagi patit una davallada tant important en les vendes.

KAPIO JEWELS kapio jewels

Watches&Diamondswatches & diamonds

Compro Orocompro oro

Temps i Dissenytemps i disseny

Joieria Sarrià – Sant Gervasi

Les joieries de Sarrià – Sant Gervasi són les que menys han patit els efectes d’aquesta crisi. Expliquen que els seus clients són de tota la vida. Tot i així asseguren i confirmen aquesta davallada de les vendes, en el seu cas d’un 15% aproximadament respecte altres anys. Pels joiers de Sarrià – Sant Gervasi, aquest fet es deu a que per les persones més joves, regalar una joia s’ha quedat una mica antiquat i prefereixen regalar experiències i viatges. D’altra banda, una de les joies més sol·licitades com els anells de casament, enguany, arran de la crisi sanitària i les restriccions, s’han aturat.

Joieria Les Corts

Al districte de Les Corts les joieries es mostren “molt preocupades” per la situació que travessa el sector. Expliquen que en el seu cas, tot i no haver un estudi exacte de la baixada en les vendes, “hi ha dies que no entra absolutament ningú a la botiga”. Per ells, el problema recau principalment a que les persones que volen regalar joies ho fan de marques reconegudes que no distribueixen a les joieries de barri i familiars. Expliquen que “molta gent es pensa que les joies de marques reconegudes són les més elegants, i estan equivocats”. Una peculiaritat d’aquest districte es que molts dels locals on es venen joies són de propietat, per la qual cosa, tot i que el negoci vagi malament no han de fer front al pagament mensual d’un lloguer, i això, sense cap dubte és un punt positiu dins de la desgràcia.

Joieria Eixample

Les joieries de l’Eixample són les més afectades. Gran part d’elles es troben en zones on els lloguers són extremadament cars, i un mes de poques vendes es el fruit d’acomiadaments de personal i en el cas que la situació s’allargui, pot esdevenir en el tancament del negoci. Des del sector de la joieria a l’Eixample confirmen els testimonis dels anteriors districtes, i a més l’hi sumen la manca de turisme per aquestes dades degut a la crisi de la Covid-19. “Les millors joies les compraven els turistes d’origen rus i àrab, però per les restriccions tot això s’ha aturat”, lamenten. Expliquen també que ara, amb els locals tancats, moltes es replantejant si tornaràs a obrir un cop tot torni “a la normalitat”.
No Content Available