Després de més de 60 anys de carrera en el món de la interpretació, la barcelonina Gemma Cuervo ha rebut el ‘Premi Max d’Honor 2021’. Aquest guardó la reconeix com una figura pionera, ressalta la seva tasca com a empresària del teatre espanyol i el seu compromís amb el repertori teatral. Gemma Cuervo ha participat en més d’un centenar d’obres de teatre, una trentena de sèries de televisió i més de 60 pel·lícules. Cal destacar que en aquestes sis dècades treballant ha interpretat nombrosos personatges molt diferents, la qual cosa demostra que l’actriu sap adaptar-se a la perfecció i fer seu qualsevol caràcter.
Trajectòria
Tot i que pels més joves Gemma Cuervo és més reconeguda pel seu paper de Vicenta a ‘Aquí no hay quien viva’, ha donat vida a molts altres personatges. Ara bé, com va començar tot? Adolfo Marsillach li va oferir el seu primer paper professional després de les seves actuacions en el Teatre Universitari de Barcelona. El 1969 es va convertir en la fundadora, juntament amb el seu marit, Fernando Guillén, d’una companyia teatral que es dedicava, en plena dictadura, a donar veu a autors prohibits, com Sartre o Albert Camus.
També va ser una de les intèrprets més destacades en espais dramàtics com l’Estudi de la Televisió Espanyola (TV1), que es va mantenir durant dues dècades en pantalla. Entre tots els seus llargmetratges, Cuervo destaca especialment a la pel·lícula ‘El món segueix’, dirigida per Fernando Fernán Gómez. Aquesta pel·lícula és rellevant per haver patit de censura en aquells anys. Ara, en canvi, aquesta pel·lícula és considerada com una de les millors pel·lícules del cinema espanyol.
L’actriu diu que, si no hagués estat per la censura, ‘El món segueix’ hagués estat el seu “punt de sortida al cinema”. La popular sèrie ‘Aquí no hay quien viva’ la va connectar amb un públic diferent i més casual. L’última vegada que va pujar a un escenari va ser amb ‘Celestina’.