Els Sopars amb estrelles són una activitat clàssica que s’inicia ala ciutat de Barcelona, a principis de juny fins a finals d’octubre. Aquest, es cita en les terrasses de l’Observatori Fabra a Barcelona.
Aquesta combinació de gastronomia i ciència, dona l’oportunitat de gaudir de les vistes a Barcelona. La proposta s’elabora amb ingredients de qualitat que tenen relació amb les exposicions científiques que els assistents escolten quan acaba el sopar.
Contingut
QUÈ S’OFEREIX?
L’activitat té lloc a a l’aire lliure, en un dels miradors privilegiats de la ciutat de Barcelona. Es combina la divulgació científica i l’observació astronómica amb una proposta gastronómica que oscil·la entre els 73 euros i els 126 euros.
A les 21.00h es serveixen els ingredients i la bona cuina de qualitat. Així s’iniciarà la vetllada.
Després del sopar, s’ofereix una conferència de divulgació científica d’uns 30 minuts, amb la possibilitat que el públic pugui fer preguntes. A continuació, pots gaudir de la visita al museu, la sala modernista, el telescopi i la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals.
Des de la cúpula pots obsercar contel·lacions, estrelles i gran part del sistema solar. Tot això es podrá veure amb el telescopi de 1904, un dels més antics d’Europa.
L’OBSERVATORI FABRA, 115 ANYSD’HISTÒRIA
L’Observatori Fabra és el quart centre més antic del món que continua actiu i que ha sigut declarat bé cultural d’interès nacional l’any 2014. Va ser fundat el 1904 i és propietat de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. El seu director actual és Jordi Núñez de Murga, catedràtic del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
L’activitat dels Sopars amb estrelles està impulsada per l’Obra Social la Caixa.
ARRIBADA DE L’HOME A LA LLUNA
Enguany es celebra el 50è aniversari de l’arribada a la Lluna. Des de l’observatori tenen preparada una vetllada especial per celebrar la fita. El 20 de juliol, hi haurà un menú especial, en els sopars amb les estrelles, en el qual els entrants estarán elaborats amb els aliments que van constituir la dieta d’aquella missió.
COM ARRIBAR A L’OBSERVATORI?
Amb vehicle propi
OPCIÓ 1: Des de la Ronda de dalt (B20) sentit Llobregat agafeu la sortida 5; des del sentit Besòs agafeu la sortida 6 i en tots dos casos seguiu les indicacions per enllaçar amb la carretera de l’Arrabassada (BP 1417) direcció Tibidabo-St. Cugat.
Un cop dalt de tot agafeu el desviament a mà esquerra que indica Tibidabo-Vallvidrera (per la BV1418). Un mica més endavant apareix un segón trencall a mà dreta per anar al Tibidabo que no heu d’agafar. Continueu recte cap a Vallvidrera. Just després de passar per sota del pont del funicular, us apareix indicat a mà esquerra el camí particular que baixa cap a l’Observatori (punt quilomètric 1.7 de la BV1418, aquest gir final pels autobuses és molt complicat!).
OPCIÓ 2: (Recomenada pels autocars): Pujeu per la carretera de Sarrià a Vallvidrera (BV1462) i un cop arribeu a aquest barri tireu cap el Tibidabo (BV1418). En aquest sentit us apareix primer un trencall a mà dreta per anar a l’Escola Judicial i al Parc de Bombers, després una rotonda que travessareu recta i una mica més endavant a mà dreta l’indicador de l’Observatori (puntquilomètric 1.7 de la BV 1418).