Avui, 28 d’abril, és el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el soroll i per celebrar-ho, la Generalitat de Catalunya ha organitzat la Setmana sense Soroll. Les activitats proposades van dirigides a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura de la contaminació acústica, sobretot en l’entorn urbà que vivim.
Una setmana sense soroll però amb molta activitat
El lema que impulsa la Generalitat és “Stop soroll!” arriba a escoles, administracions i també associacions o entitats socials. S’oferirà tot un seguit d’activitats que van començar aquest dilluns i seguiran fins diumenge.
Algunes d’aquestes propostes són vídeos, jocs educatius i exposicions virtuals. Però també s’hi impartiran seminaris en línia com el d’ahir de 19h a 20.15h. “Mapes Estratègics de Soroll ambientals. Què són? Presentació de resultats obtinguts a la 3a fase de la directiva europea”.
Altres seminaris en línia als que pots assistir:
- “Nou recurs d’aprenentatge i servei sobre acústica ambiental en equipaments municipals”. 28 d’abril a les 19h.
- “Què fer davant del soroll?”. 29 d’abril a les 19h.
- “Obre en un nova finestra”. De forma excepcional, el 3 de maig a les 19h.
Accions en les que pots participar:
“Fotografiem el silenci”: L’acció consisteix a fer una fotografia i/o un fotomuntatge on es mostrin diferents fonts de soroll acompanyades d’un missatge o reflexió que promogui la reducció de la contaminació acústica, i fer-ne difusió a les xarxes socials.
“Flash Mob, Stop Soroll”: L’acció consisteix a preparar una coreografia conjunta de curta durada on es llenci un missatge relacionat amb la importància de silenciar el soroll. Posteriorment, fer difusió del flash Mob a les xarxes socials.
Tant en la primera com en la segona activitat, van dirigides a tota la comunitat educativa, de qualsevol edat, interessada en preservar l’entorn acústic. I d’entre totes les escoles que hi participin, es sortejarà un taller sobre la contaminació acústica.