Contingut
Nova cara pel carrer
Bona noticia pels veïns de Sarrià – Sant Gervasi, concretament pels que estan més pròxims a l’avinguda Príncep d’Astúries, on s’ha aprovat la remodelació de la via, amb el principal objectiu d’afavorir la comoditat i sobretot la pressència dels vianants.
Fins ara l’avinguda té quatre carrils per a cotxes (dos de pujada i dos de baixada), els quals omplen l’avinguda de cotxes i prioritzen la circulació de vehicles, deixant en segon pla la bona circulació que pugui haver-hi per parts dels vianants. Per aquesta raó, l’Ajuntament vol millorar aquesta situació i minimitzar la circulació dels cotxes en aquesta avinguda i ampliant les voreres.
Conseqüències en unes obres de llarga durada
Lògicament les obres han condicionat a la quotidianitat i normalitat de de la via un cop que han començat les obres, així com la circulació dels cotxes i del transport públic. En aquest cas, els dos carrils ascendents ja s’han paral·litzat per l’inici de les obres, així com la circulació dels dos autobusos que passen per l’avinguda (el D40 i el 27 de TMB), que han desviat els seus respectius trajectes per la Rambla del Prat.
Feia aproximadament uns 40 anys que no es feien obres d’aquestes dimensions a l’avinguda, en un context que els veïns i els que acostumen a passar per la via, ho veuen amb molts bons ulls i optimisme. Tot i així, hauran d’esperar a que les obres estiguin completament acabades, en un període entre març i maig de 2019.
Un col·lectiu que es vol cuidar
Així doncs, es tracta d’una nova millora pensada en l’urbanisme i la mobilitat peatonal, amb l’objectiu de reduir les emissions que provoquen els cotxes cap a la contaminació (intentant reduir la seva mobilitat) i alhora acomodants i oferint totes les facilitats que puguin haver per tal que els vianants puguin estar en les millors condicions possibles i incentivar a que cada cop més els ciutadans optin per aquesta via de mobilitat, que sens dubte no deixa de ser la més ecològica i saludable a la vegada.
Unes millores que estan reformant moltes parts de l’urbanisme públic, no només a Barcelona sinó a la seva àrea metropolitana, on des dels mesos estiuencs d’aquest han començat un bon grapat d’obres amb el mateix objectiu. Ciutats metropolitanes com Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet o El Prat de Llobregat s’han sumat a aquesta aposta comuna que alhora també recolzen la ja coneguda llei vigent des del desembre passat de prohibir la circulació als vehicles més antics.