Un estudi realitzat pel RACC conclou que el 38% dels ciclistes urbans, no coneix les normes de circulació. Per aquest motiu considera important crear cursos per ciclistes i així obtenir un carnet.
Contingut
La suma de ciclistes i la desinformació genera la necessitat del carnet de circulació
Josep Mateu, president del RACC és qui posa sobre la taula la necessitat d’implementar una formació específica pels ciclistes urbans que no tenen cap altre carnet de conduir.
Per tant, la població a qui es dirigiria aquesta formació seria sobretot a joves que no condueixen moto ni cotxe i que per tant, es mouen amb bicicleta o patinet. Aquest col·lectiu, segons Josep Mateu, es necessari formar-los en educació viària per tal de que puguin conviure amb la resta de vehicles i vianants de la ciutat. Per exemple, conèixer el significat de les senyals i normes de circulació que hi ha a la calçada.
La proposta ja ha arribat a la DGT
RACC ha fet públic el plantejament quan ja ho havia comunicat a la Direcció Generat de Trànsit i properament enviarà també la proposta a l’Ajuntament de Barcelona.
L’entitat més gran que representa els ciclistes barcelonins, Bicicleta Club de Catalunya, està d’acord amb la idea del RACC. El seu president Carles Benito ha expressat que “el model ha de ser com el dels països nòrdics, on s’aposta per impartir educació vial a les escoles”.
També cal millorar la seguretat del ciclista
S’ha evidenciat que hi ha dues normatives que s’incompleixen de forma reiterada, sobretot entre els joves que circulen amb bici. Per una banda, 1 de 4 fa és l’ús del mòbil mentre condueix i el percentatge puja entre els menors de 30 anys. I una altra pràctica prohibida que es repeteix en 2 de cada 4 ciclistes és l’ús dels auriculars.
De l’estudi també se n’extreu que el 60% dels ciclistes de Barcelona es senten insegurs quan es mouen amb aquest transport. De fet, la sensació ha anat en augment des de que s’ha prohibit conduir per la vorera.