El Reggaeton Beach Festival és un dels festivals més esperats de la temporada estival barcelonina. Amb un cartell ambiciós, una producció impecable i una organització envejable, s’ha consolidat com un dels esdeveniments musicals de referència.
Aquest creix per diversos llocs del territori espanyol com Benidorm, Mallorca i Santander.
Aquest 2019 el festival, acollirà a 41.000 persones a Barcelona y ha decidit apostar per un dels pares del reggaeton: Don Omar. El cantant de Danza Kuduro, Diva Virtual o Salió el Sol. També ha volgut aprofitar l’ocasió per a presentar a la potència femenina del sector amb Becky G, Karol G i Natti Natasha, les cantants de reggaeton més reconegudes del món. No obstant això, alguns artistes encara estan per confirmar, Juan Magan, Rels B, Justin Quiles, Bryant Meyers, Líric a la Casa, Rauw Alejandro, Atomic, AJ Kallejero, Victor Magan i Cosmik.
Contingut
REGGAETON, SINÓNIM DE MASCLISME
Aquest gènere musical ha estat criticat per ser masclista en multitud d’ocasions, i fins i tot alguns dels seus cantants han hagut d’entonar el mea culpa per oferir un contingut agressiu, sexista i violent en les seves lletres.
No obstant això, els organitzadors del festival es volen allunyar d’aquesta conducta i volen diferenciar-se d’uns altres. Per això, i perquè consideren que aquest gènere de música pot comportar altres coses, aposten per actuar conseqüentment.
Lamentablement, un alt nombre d’assetjaments i abusos sexuals, és protagonista en aquest tipus d’esdeveniments. Per això, el Reggaeton Beach Festival ha decidit anunciar que implantarà un punt en el qual puguin acudir totes aquelles persones que se sentin assetjades sexualment. És a dir, un punt violeta al RBF.
Aquesta és una pràctica que ja s’ha implementat en altres festivals. El RBF pretén implementar personal capacitat per a detectar qualsevol possible actitud masclista. S’informa que la persona que mostri aquesta conducta serà tirada immediatament del festival.
“PUNT VIOLETA”:
En els últims anys, la societat ha vist com l’exposició d’un fenòmen repulsiu i repugnant en festes i celebracions anava guanyant visibilitat. L’alcohol i les aglomeracions en festes són l’excusa perquè es produeixin abusos i agressions sexuals.
Els organitzadors de festivals no són aliens a aquesta problemàtica i saben que la imatge de l’esdeveniment també està en joc. Per això, estan començant a integrar protocols en cas de violència masclista. Encara que no tindrien ni que existir en una societat moderna, en la qual no succeïssin aquest tipus de comportaments, alguns festivals han començat a disposar d’aquest espai anomenat “punt violeta“. Per tant, hi haurà un punt violeta al RBF.
En l’establiment, experts en la matèria atendran qualsevol persona que desitgi demanar informació o qualsevol tipus d’ajuda.