Els municipis confrontants a la serra de Collserola, Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern y Molins de Rei, s’han posat d’acord per treure endavant una iniciativa, amb la qual volen recuperar l’activitat agricultora i ramadera que fa anys es duia a terme a la serra.
Contingut
El funcionament de Collserola
La muntanya de Collserola, declarada Parc Natural, es la zona verda més important del Barcelonès, on es troben els boscos que ajuden a combatre la contaminació de les ciutats, és el gran pulmó de Barcelona. La serra, també, s’ha convertit en un lloc turístic per aquelles persones que els agrada la naturalesa, o un lloc per els habitants de la metròpoli per passejar tranquil·lament. Al ser un relleu muntanyós, els ciclistes aprofiten el parc per fer les seves rutes esportives.
El treball aconseguit
Aquestes ciutats volen impulsar la iniciativa Alimentem Collserola, per crear, recuperar o mantenir l’activitat agrícola i ramadera de la serra, que porta en procés des de el 2016 i per fi ja s’han realitzat algunes accions.
A la masia de Can Milano, a Sant Feliu de Llobregat, han creat una granja de cargols, que aquest any començarà la venta d’aquests animals. Tot aquesta producció ha sigut possible gràcies a l’ajut del consorci, qui els ajuda amb els obstacles que els posa el camp.
Altres activitats, es porten fent durant molts anys i ja tenen un funcionament estable. Un exemple d’això seria l’antiga vinya de Can Carlets que porten una dècada cultivant mandarines ecològiques, un comerç al alça. On tenen una facturació entre 10.000 kg i 20.000 kg d’aquesta fruita cítrica a l’any.
El consorci promou aquest tipus d’iniciativa per mantenir la biodiversitat del Parc Natural de Collserola, que gràcies al sector primari de la zona mantindria la riquesa de la natura.