Del 22 de maig al 25 d’agost, el Disseny Hub Barcelona acull “Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio”, una exposició de 3Cat en col·laboració amb el DHub. L’exposició proposa celebrar i reviure 40 anys de televisió i de ràdio públiques en català, i oferir també la mirada de futur que suposa la posada en marxa de 3Cat.
Connectem són 900 m2 que permeten recrear una selecció dels programes, personatges, experiències i grans moments que, al llarg d’aquests 40 anys, han convertit la televisió i la ràdio públiques en el que són ara. La mostra està farcida de programes, noms i objectes que ja formen part de l’imaginari col·lectiu dels telespectadors, com la butaca des de la que Mònica Terribes rebia els convidats del programa “La nit al dia” o la que feia servir Andreu Buenafuente per rebre els convidats de la “Cosa Nostra”, i expositors amb la fotografia siluetejada a escala real del Peris, la Mariana d’“Això no és Suècia” o el Songoku, de Bola de Drac.
El nom de la mostra “Connectem” reflecteix les quatre dècades de connexió de TV3 i Catalunya Ràdio explicant el món amb mirada catalana a través dels seus locutors i de la veu dels corresponsals. I també d’altres connexions a partir de les històries de ficció els programes d’entreteniment, o els espais culturals. I sobretot, l’exposició mostra una història de connexió amb l’audiència, ja que tot això no té sentit sense els espectadors i els més grans i els més joves.
L’epíleg de l’exposició es fa en una sala despullada, on els estudiants de la Pompeu Fabra han imaginat com serà el 3Cat d’aquí a 40 anys, el 2024.
La directora del DHub va destacar ahir a la inauguració de l’exposició que el museu és el lloc ideal per fer-la ja que s’està parlant “d’uns mitjans, d’una televisió i una ràdio, que han estat molt innovadors” i s’ha declarat com “generació de TV3 i Catalunya Ràdio”. La vicepresidenta ha destacat que “no era fàcil exposar aquests 40 anys, però amb el talent de la casa i amb el comissariat de Francesc Cano i Lluís Nacenta s’ha creat un relat que explica de manera molt visual aquest dos mitjans públics en molt àmbits com llengua i cultura, però també el grafisme, les veus, la imatge, les sintonies, els informatius,… i la intenció és que la ciutadania es faci seva l’exposició”.