El Museu de la Ciència CosmoCaixa ha obert una exposició fins el 3 de setembre per descobrir el procés de creació de les pel·lícules més mítiques de la factoria Pixar. La mostra s’ha creat d’una forma interactiva mostrant els secrets de ‘Toy Story’, ‘Wall-e’ o ‘Buscant en Nemo’.
Pixar va ser l’estudi de cinema que va realitzar per primera vegada una pel·lícula d’animació feta a través de programes d’ordinador. Era l’any 1995 quan va crear ‘Toy Story’, desplegant la màgia a la gran pantalla
Sota el nom de La ciència de Pixar, aquest nou espai expositiu permet veure tot el que hi ha darrere un film d’animació: des de la creació dels seus personatges fins a la il·luminació o disseny de superfícies i escenaris. L’exposició ha estat dissenyada pel Museu de la Ciència de Boston amb la col·laboració dels Estudis d’Animació Pixar i s’exposa per primer cop a Espanya.
Contingut
Incentivar les vocacions científiques
El visitant podrà experimentar el món des del punt de vista d’una formiga, canviar la il·luminació de la Dory o moure el braç del Woody de ‘Toy Story’, entre un seguit de propostes interactives.
La mostra presenta 8 espais interactius i inclou entrevistes als treballadors, la creació de models que després acaben convertint-se en personatges, sets de rodatge i tot el que comporta fer una pel·lícula d’animació, des de que sorgeix una idea fins que surt a la llum una pel·lícula amb tots els personatges.
Com si fossis un creador de Pixar
L’exposició permet al visitant ficar-se en la pell dels artistes i dels informàtics que creen les pel·lícules i conèixer de primera mà la tecnologia i enginyeria que hi ha al darrere.
Els diferents interactius mostren tots els trucs dels animadors. Per exemple, com les càmeres ens indiquen on hem de mirar, com moure multituds amb un simple clic o com la tècnica del “rigging”, que serveix per controlar els músculs i articulacions dels personatges virtuals, pot canviar les emocions d’un rostre.
L’exposició obrirà de dilluns a diumenge de 10 del matí a 8 de la nit.