Durant el confinament s’ha multiplicat l’ús de les videotrucades, sigui per temes laborals o per a comunicar-nos amb familiars i amics.
Contingut
Consells per fer una videotrucades de qualitat
Per a crear un entorn adequat, el primer és localitzar un espai aïllat per a una major tranquil·litat i silenci. Si no pots disposar d’una habitació aïllada, cerca un racó el més apartat possible de l’activitat familiar. Enfoca la càmera cap a una zona controlada per a evitar aparicions de membres de la família quan siguin temes de treball.
És necessari comptar amb una bona connexió a internet per a evitar que es talli la imatge o el so a la meitat de la connexió. També cal comptar amb un endoll per a carregar el dispositiu i evitar quedar-se sense bateria a mitja reunió.
Cuida l’entorn i la llum
Per a evitar donar una imatge de desordre, no tinguis molts cables a la vista. La il·luminació juga un paper primordial per a tenir una bona qualitat d’imatge sense ombres ni excés de llum. No col·loquis una font de llum a la teva esquena, ja que els interlocutors veuran una taca negra en comptes de la teva cara. Cuida l’entorn, afegint plantes i element decoratius.
Si ets recelós de la teva intimitat, o no vols distraccions, difumina el fons que t’envolta.
No aguantis el mòbil o tableta amb la mà
Perquè no es mogui la imatge, compta amb un suport estable com un escriptori o taula i per a evitar aixecar-te durant la reunió, intenta tenir tot el material a mà.
Alguns consells tècnics durant la gravació de les videotrucades
Per a un bon enfocament, dependrà de l’altura i distància a la qual col·loquis el dispositiu per a enquadrar el teu rostre de manera centrada. El recomanable és que ocupis dos terços de la pantalla. La distància ha de ser l’adequada per a activar o desactivar el micròfon o compartir pantalla.
Per a trobades més espontànies amb familiars i amics pots triar un entorn més informal i on et sentis més còmode.