En l’any 2017 neix la idea al Centre Porsche Barcelona de donar vida a BarcelonArt amb la idea d’apostar per l’art emergent de la ciutat. En la primera edició els 8 artistes escollits havien de treballar amb el capó del mític model 911 de Porsche. El resultat va ser espectacular i els fons recaptats de la venda de les obres es va destinar al SJD Pediatric Cancer Center, un projecte de l’hospital Sant Joan de Déu. En aquests 2022 BarcelonArt 2.0 torna a Barcelona.
Els bons resultats que es van obtenir en una primera edició, es va plantejar fer-ne una segona. En un primer moment es va plantejar per 2019 o 2020, però després d’aquests anys amb pandèmia per fi s’ha pogut celebrar el BarcelonArt 2.0 amb els mateixos objectius. El passat dijous 12, en el Centre Porsche Barcelona, es varen presentar 8 obres noves creades per 8 artistes emergents de la ciutat. En aquest cas, els artistes van seleccionar peces provinents de reparacions dels vehicles Porsche i els van transformar en verdaderes obres d’art. A més a més, en aquesta nova edició es donava molta importància a la sostenibilitat: donar-li una nova vida a peces que ja no la tenien.
Un dels artistes va ser Dino Barrocas que amb una caixa de canvis i una tècnica de forjat en ferro i acer inoxidable va transformar la peça en un rèptil. Per una altra banda, Lluís Carulla va transformar una boixa de roda en una peça elegant i amb moviment. El tercer artista, Lluís Clapers va treballar la fusta en un tub d’escapament expressant la força i moviment de Porsche. L’artista Alejandro Vega va transformar un capó en una obra d’art totalment moderna i futurista amb un color blau elèctric que no va deixar indiferent a ningú. Finalment, Antoni Yranzo amb suport de duralumini de xassís i tensor de corretja de distribució va recrear la línia corba característica dels vehicles Porsche.
També va haver-hi representació femenina amb propostes que van enamorar al públic assistent. L’artista Rosa Galindo va transformar una lluna davantera en un cel amb sentiment. Per una altra banda, Nuria Torres va crear una escultura d’un nen petit sobre un embellidor d’escapament com si fos una catifa voladora. La vuitena artista, Clàudia Vives-Fierro, va pintar unes siluetes en moviment sobre uns pilots posteriors molt colorit.
Un recull de vuit obres d’art arriscades i innovadores amb un motiu solidari. Un cop més, recaptació dels beneficis d’aquest esdeveniment i venda de les obres d’art es donaran benèficament al projecte SJD Pediatric Cancer Center i en la seva lluita contra el càncer infantil.