La meta es aconseguir una ciutat més ecològica i respectuosa amb el medi ambient i la biodiversitat. El pla per assolir l’objectiu és transformar al llarg de tres anys, les zones verdes de Barcelona en espais més naturals i no tan urbans i ficticis.
Contingut
La biodiversitat serà la guia per la transformació de les 383 hectàrees verdes
Eloi Badia, conseller d’Emergència climàtica i Transició ecològica va aprofitar el Dia Mundial del Medi Ambient per informar del nou pla del seu departament.
Es tractar de prioritzar la biodiversitat en les zones verdes i no tant, imposar com volem que siguin. Hi haurà zones on les herbes i plantes creixeran de forma natural. De fet, durant el confinament sense realitzar les accions de manteniment, hem pogut observar com en alguns espais la biodiversitat ha agafat les regnes i ha modificat la vegetació del nostre entorn.
Aprofitant aquest aprenentatge, l’Ajuntament de Barcelona proposa reduir al màxim la gespa imposada en els espais verds. En contra, s’obtindran prats naturals amb plantes i flors que creixeran de forma espontània i voluntària.
Els parcs i rotondes tindran més espai natural
El pla de transformació preveu afectar 17 parcs i 60 rotondes de la ciutat. A més, han anunciat que es crearan quatre refugis de biodiversitat en els llacs del Parc de la Ciutadella, Diagonal mar, la Plaça Gaudí i la plaça de la Sagrada Família.
Una altra mesura serà reduir la freqüència en que es sega la gespa. D’aquesta manera, beneficiarà a les herbes naturals. Podran créixer sense perill i fins i tot, augmentar la vegetació al voltant dels arbres de la ciutat.
Per últim, en aquest pla també es consideren les aus de la ciutat. Per conviure amb les aus autòctones, s’escolliran arbres que facilitin la nidificació. A més, igual que la sega, la poda també es limitarà per a que l’arbre floreixi i es converteixi en un espai on els ocells hi puguin viure i alimentar-se.