S’apropen les festes del barri de Sarrià amb noves activitats. Durant més de deu dies, al voltant del 7 d’octubre, el barri de Sarrià de Barcelona celebra la seva Festa Major amb una gran quantitat d’actes culturals, esportius i gastronòmics, d’entre els que destaquen la Cercavila de les Escoles, la Trobada de Gegants i el Correfoc Sarrià en Flames.
El districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona engloba els antics barris de Sarrià, Sant Gervasi i també els nuclis de Les Planes i Vallvidrera. Cada any pels volts de la diada de la Mare de Déu del Roser, el 7 d’octubre, el barri de Sarrià celebra la seva Festa Major. Els actes comencen el cap de setmana abans, el primer cap de setmana d’octubre, i s’allarguen durant tota la setmana fins el diumenge més proper al 7 d’octubre. La festa és organitzada pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi, la Comissió de Festes i tot tipus d’entitats i empreses del barri.
Els primers actes comencen el cap de setmana anterior al 7 d’octubre. Divendres es fa el pregó i el brindis de Festa Major a la Plaça Consell de la Vila, amenitzat amb danses i música. Tot seguit hi ha un sopar popular de veïns i un concert-ball de nit. Dissabte hi ha diverses competicions esportives (ping-pong, dòmino, futbol, etc) i a la tarda la Cercavila de la Festa Major que surt i arriba a la Plaça Consell de la Vila, i compta amb la participació de bona part de les colles de cultura popular local.
Diumenge al matí hi ha la Caminada Popular per la Serra de Collserola (des del 2001), un Concurs de paelles, una Botifarrada Popular al Mercat de Sarrià i taller i jocs per a nens. Al migdia té lloc la Trobada de Gegants, organitzada pels Geganters de Sarrià sempre el primer diumenge d’octubre. Sarrià disposa d’un bon nombre de figures de gegants. La primera parella es va batejar l’any 1978 i tenia la particularitat que cada figura tenia dues cares, la del pagès pobre i la del burgès ric. Les figures es van perdre i en l’actualitat s’estan restaurant. Els gegants municipals són en Gervasi i Laieta, una parella feta pel constructor Domènech Humbert i batejada l’any 1987, que representen una parella de pagesos vestits de diumenge de quan Sarrià era una vila rural i sobirana (un hereu i una pubilla).
Altres figures festives del barri són el gegantó Blauet (2001), que representa un noi excursionista, i el Trenot, que representa un cap d’estació de ferrocarrils. També surt el capgròs Vicenç, que va ser trobat a les golfes d’un veí del barri i que se sap que encapçalava els Carnestoltes de Sarrià als anys 30. La Trobada de Gegants finalitza amb el Ball de Gegants, el ball de la parella de gegants Gervasi i Laieta que disposa d’una melodia pròpia, adaptació d’una sardana que va fer el mestre sardanista sarrianenc Tomàs Sagué.
Ara que s’apropen les festes del barri de Sarrià amb noves activitats, durant tota la setmana hi haurà espectacles, concerts, balls, actuacions teatrals, campionats esportius, conferències i xerrades, possibilitat de visitar exposicions culturals, la Nit de la Gent Gran i la Trobada de Cantautors, etc
Divendres al matí es fa la Cercavila de Festa Major de les Escoles, amb la participació dels nens i nenes, els gegants, gegantons i capgrossos d’algunes de les escoles del barri (Orlandai, Centre Calassanç, Traç), els diables i tabalers infantils i els balls tradicionals (ball de bastons). Al vespre es fa un Concurs de Directes i el Concert de Festa Major, un concert que es fa des del 2002 i que està destinat a potenciar nous grups.
Dissabte al matí, dia del Roser, hi ha Despertar Diabòlic, una cercavila amb petards i instruments de percussió que serveix per despertar als veïns i anunciar-los que avui és el dia gran de la festa. A mig matí es fa la Trobada d’Animals de Companyia (des del 1994), amb tot tipus de mascotes i amb premis per als guanyadors. Durant tot el dia es realitzen nombroses activitats culturals, gastronòmiques i esportives. A la tarda es celebra la Tabalada i el Correfoc de Sarrià, que organitza la colla dels Diables Infantils i el Drac de Sarrià, un animal de tres caps que va néixer l’any 1989, el mateix any que es va celebrar el primer correfoc.