Havent acabat l’estiu s’han fet públiques les ocupacions il·legals succeïdes a Barcelona els últims mesos. Segons dades de la Guardia Urbana durant l’època estival d’enguany, s’han produït 356 denuncies per ocupació front les 211 de l’any passat en les mateixes dates. Per tant, s’ha augmentat un 41% les ocupacions durant els mesos juliol i agost respecte el 2019.
Contingut
Es consideren de més gravetat les ocupacions il·legals d’un habitatge de primera residència que de segona
Davant la redacció de la nova proposta per fer front a les ocupacions il·legals es presenta que les conseqüències penals aniran lligades a la gravetat de la usurpació. Així doncs, es penalitzarà amb major sanció els qui ocupin habitatges de primera residència que les de segona. De la mateixa manera, si es tracta d’ un pis d’un banc ocupat per una família sense recursos també es convertirà en un procés lent, en canvi si són persones delinqüents o incíviques, l’actuació serà més ràpida.
Encara cal analitzar a que es deu aquest augment d’ocupacions
Batlle, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona ha declarat “Aquest és un tema que ens preocupa. Cal fer un anàlisi concret del tipus d’ocupacions que es poden produir. Estem tractant amb els Mossos per detectar quina tipologia d’ocupacions s’estan realitzant que van més enllà d’ocupar una propietat”.
L’ajuntament de Barcelona no està d’acord amb la proposa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
Fa poques setmanes, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va proposar els desallotjaments exprés de les persones que efectuen una ocupació il·legal. L’han anomenat exprés perquè no es trigaria més de 48 hores en fer fora a les persones que han entrat a l’habitatge.
En resposta, l’alcaldesa Ada Colau s’ha mostrat en contra d’aquesta proposta. Des de l’Ajuntament remarquen que la llei ha de diferenciar aquells qui ocupen el pis d’un petit propietari a aquells que ho fan d’un banc o un gran propietari.