Amb l’objectiu de compartir i gaudir de la diversitat i vitalitat de les danses d’arreu del món tornen les 47a Jornades Internacionals Folklòriques. Organitzades per l’Associació per a la Difusió de Folklore Adifolk, el festival portarà prop de 200 actuants procedents d’Índia, Mèxic, República russa de Baixkíria, Euskadi, Illes Balears i Catalunya, que participaran en espectacles, cercaviles, tallers i altres activitats per tot el territori.
Contingut
Jornades Internacionals Folklòriques
Calella tornarà a ser el punt de partida del festival, que arrencarà divendres 6 de setembre amb un espectacle inaugural. Participaran tots els grups. Cal destacar, que en aquesta ocasió, els Gegants de Calella seran els amfitrions en representació de Catalunya a les JIF. Per això, els actes a Calella es perllongaran durant tota la setmana amb actuacions dels diferents grups. També, un concert de músiques del món i tallers de dansa.
El festival ha convidat per aquesta edició els ballets folklòrics més importants d’arreu del mòn. A més dels grups de balls i esbarts, a les jornades també estaran presents els Gegants de Calella. Cada cop més, es vol donar representació d’un àmbit diferent de la cultura catalana, de forma anual.
Durant deu dies, el festival viatjarà de nord a sud i d’est a oest de Catalunya. Amb parada a les poblacions de Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Santa Maria de Palautordera, La Llagosta, Arenys i Barcelona, entre d’altres. Amb l’objectiu d’estrènyer llaços entre els grups catalans i els visitants.
Les jornades es tancaran diumenge 15 de setembre a Figueres, recuperant la celebració de l’acte de cloenda amb caire itinerant. També, hi participaran tots els grups internacionals, mentre que la representació catalana anirà a càrrec de l’Esbart Mediterrània Dansa de Figueres, juntament amb els grups de cultura popular de la ciutat.
Un festival amb més de 80 cultures
El festival va néixer l’any 1972 amb el lema ‘Les danses dels pobles pel nostre poble’ amb la intenció d’apropar les cultures i els pobles a través de la dansa. A causa d’aquest fet, durant els dies que les JIF-Catalunya viatgen pel nostre país, en la gran majoria de les poblacions se celebren altres activitats paral·leles de cultura popular, sobretot, trobades entre directors i membres d’agrupacions culturals, tallers de danses, etc. Ho organitzen els propis ajuntaments o també, poden ser associacions creant un clima d’intercanvi cultural molt interessant. Al llarg de les 46 edicions celebrades, hi han participat més de 250 grups d’un total de 80 països per compartir les danses d’arreu del món.