fbpx

Joieries Eixample

No Content Available

Articles relacionats

El concepte de joies existeix des de fa segles, ja que no només era un complement perfecte per la imatge d’una persona sinó que també era una demostració de l’estrat social en el qual estava posicionada o, una forma de distingir-se dins d’un cercle social concret.

Dins del món de la joieria hi ha hagut molts canvis promoguts per la tendència del moment, els gustos particulars dels clients i la societat de l’època. Per tant, al llarg dels anys, hi ha hagut moltes joies diferents en la forma, els materials, les textures, els colors, etc.

Durant l’època victoriana l’ús de joieries va incrementar esporàdicament, ja que per la societat del moment no només representava una bona posició en la societat sinó que també representava un símbol de feminitat i potenciaven la bellesa natural de les dones.

Avui dia, moltes persones encara duen joies com a icona de poder i feminitat, això no obstant, també s’utilitzen com un afegit a una vestimenta o com a un símbol amb un missatge ocult (moltes influències ho utilitzen com una font d’expressió d’elles mateixes). També, en l’actualitat, aquest accessori està encara més a l’abast de la societat independentment de la classe social en la qual una es troba.

Les joieries ubicades a l’eixample representen la possibilitat que les persones de classes socials mitjanes pugui tenir accés a aquest tipus ornament. A més, no només ofereixen la venda d’arracades, collars, polseres, anells o rellotges sinó que també ofereixen l’alterativa de comprar l’or dels clients.