fbpx

Tot sobre el Jair Domínguez

Biografia

Jair Domínguez Torregrosa, nascut el 21 de maig de 1980 és un periodista, guionista, escriptor i músic català.

Com a guionista i col·laborador ha treballat en programes de ràdio i televisió com és el cas de 52, Buenafuente, Polònica, Crackòvia, Minoria absoluta, La segona hora i Està passantD’altra banda, també ha treballat en el món de la publicitat així com en el cinema, que va ser coautor de la memorable cançó Baila el Chiki Chiki on el cantant Rodolfo Chikilicuatre la va representar al Festival de la Cançó d’Eurovisió, representant Espanya l’any 2008.

En l’àmbit editorial, també ha treballat com a autor de set llibres, el llibre de comptes de Jesucristo era marica, de les novel·les Hawaii Meteor, Segui vora el foc Perímetro, a més a més de treballs com els assajos de 99 coses que hem d’aniquilar si volem ser independents99 personatges que has de conèixer per entendre el món Ets una merda i ho saps.

Informació de Jair Domínguez

A continuació et presentarem tota la informació necessària que has de saber del Jair Domínguez: El seu nom complet, la seva data de naixement, on va néixer i on viu ara, si té parella o no i qui és…

Nom

El seu nom complet és Jair Domínguez i Torregrosa.

Data de naixement

Va néixer el 21 de maig de 1980, és a dir, aquest any farà 43 anys.

Localitat de naixement i localitat actual

El Jair Domínguez va néixer a Barcelona, Catalunya, Espanya i actualment també viu al mateix lloc.

Parella

La seva parella actual és la Neus Rossell. Actualment té 32 anys, es nascuda a Sils i s’autodefineix al seu Instagram com a mestra de música i a més a més, treballa com a presentadora del programa El Búnquer, i com a col·laboradora del programa El matí de Catalunya Ràdio amb la secció Bon dia de merda.

En Jair Domínguez i la Neus Rosell mostren sovint els detalls de la seva relació de parella a les xarxes socials, plans d’enamorats, sopars i escapades que inunden els seus perfils.

La història d’amor d’aquests dos companys de Catalunya Ràdio generen constantment una allau de comentaris a les xarxes. Es van enamorar compartint plató al programa El Búnquer el pòdcast de Catalunya Ràdio estrenat a l’estiu de l’any 2020, i des d’aquest moment, no s’han separat i no paren de demostrar el seu gran seu amor. La parella va cuinar la seva història d’amor darrera dels micròfons, una relació ja consolidada, però que en un primer moment els va gener dubtes pel fet de treballar plegats.

El divertit programa de ràdio, una idea de l’humorista Peyu que també presenta El búnquer, s’emet a la nit de dilluns a divendres i és un programa de denúncia social amb accent humorístic. A partir de de les notes de veu dels oients, dona a conèixer els personatges històrics més desgraciats del planeta, la cara B dels llibres d’història, gent que també mereix ser homenatjada. 

En l’actualitat són una de les parelles mediàtiques més meravelloses de tot el panorama televisiu català. No només mostren la seva ironia en l’aparició en el programa on treballen junts, com ho demostren cada dia al costat d’en Peyu, on cada dia en diuen de molt grossa i quan surten de l’emissora, estan fets l’un per l’altre. Així doncs, el copresentador de l’Està passant, en Jair amb la seva companya, youtuber i mestra de música, comparteixen molts gustos que fan que els uneixen, així com per l’admiració per la naturalesa.

D’altra banda, comparteixen el seus seus dies lliures a les xarxes socials per compartir els seus plans de parella amb els seus seguidors. A la mínima que poden quan tenen algun dia lliure, la parella fuig per potes cap a la muntanya per reforçar el seu amor, al mateix temps que regalen als seus seguidors imatges espectaculars d’alguns racons únics de la nostra geografia.

Sobre com separen la vida professional de la vida privada apunten el següent: “No morrejant-nos al mig del programa, per exemple. A casa sí que hi pot haver algun morreig, i al programa no cal”. També han explicat a alguna entrevista realitzada a la parella que es discuteixen poc, i han recordat el primer petó: “Va ser conjunt. Saps les pel·lis, que t’acostes…?”, diu ella. També han recordat el primer “t’estimo”, quan ja feia un temps que sortien: “Va ser un “jo crec que t’estimo”. No n’estàs segur tampoc, és la persona amb qui treballes…”.

A més a més, en Jair Domínguez i la Neus Rossell van confessar que no tenien plans de passar per l’altar. “Ajuntar gent sempre és maco, gent que estimes i ja està. Però això no és un casament”. Entre d’altres coses, rebutgen que els convidats posin diners quan algú es casa: “Ho trobo horrible, no feu pagar a la gent per anar a un casament. Et convidem, diuen. No m’estàs convidant, estic pagant fortíssim”.  “No ens interessen els casaments”, sentencien abans que el presentador anunciï que es casa el 3 de juny.

Fills del Jair Domínguez

En l’actualitat el Jair no té fills amb la seva parella Neus, però sí que té dues filles amb la seva exparella, amb la qual va tenir una relació molt llarga.

Professió

La seva trajectòria professional es basa a treballar com a periodista, escriptor, guionista i músic. La vida de Jair Domínguez ha donat molt per parlar. Sense cap mena de dubte, és un personatge televisiu al qual no li importa crear una mica de polèmiques o controvèrsies.

En relació amb la seva informació professional, ha sigut empleat per RAC1 de l’any 2009 fins al 2017 i a hores d’ara, està treballant també a TV3 des de l’any 2017.

Altres mitjans on en Jair ha treballat ha sigut a: AraGirona.cat, 52, El Rosari de l’Aurora, Buenafuente, Polònia, Crackòvia, Minoria absoluta, La segona hora, Esguard.

Al mes d’octubre de 2021 a una entrevista seva realitzada per Bibiana Ballbè al programa Bestiari Il·lustrat a la televisió catalana Canal 33, va causar una forta polèmica pel fet que el Jair va aparèixer simulant la realització de pràctiques de tir utilitzant com a diana les fotos de diversos personatges destacats, com el rei Joan Carles I o el periodista Salvador Sostres. En conseqüència, d’aquesta polèmica va arribar al punt de la dimissió de la directora del programa, la Mai Balaguer, i la suspensió de l’emissió del programa durant uns mesos.

Durant l’any 2017, el Jair va reprendre la seva carrera musical amb una banda de rock-pop anomenada Caritat Humana, on el seu àlbum de debut va ser llençat al mercat el nou de juny amb el mateix nom del grup musical. Posteriorment, al mes d’octubre d’aquell mateix any, el grup va publicar el tema Fiscalía, en resposta als esdeveniments ocorreguts a Catalunya durant el referèndum de l’1 d’octubre.

D’altra banda, també ha sigut protagonista de diverses polèmiques durant el seu transcurs en la seva vida professional.

En primer lloc, en el capítol Palabras que matan del programa Bestiari il·lustrat, emès el mes d’octubre de 2012 pel canal TV3, en Jair va simular unes pràctiques de tir on utilitzava les dianes on es podien veure les cares del rei emèrit Joan Carles I, i l’expresident del Palau de la música Fèlix Millet i el periodista Salvador Sostres. En conseqüència, per al lament a causa de la reacció del públic per si algú es podia haver sentit ofès, el Jair es va comprometre a revisar les seves mesures de control de continguts. Arran d’aquesta polèmica, la directora del programa, Mai Balaguer va dimitir i en Jair i la Bibiana Ballbè, presentadora del programa, van ser citats a declarar davant del jutge de l’Audiència Nacional, en Javier Gómez Bermúdez. Durant el transcurs del judici, en Jair va fer enfasis i va voler deixar clar que el programa segueix el fil d’un to irònic i que l’arma que feia servir en el transcurs del programa era simulada. Al final, en Jair i la Bibiana van quedar absolts del delicte contra la Corona.

En segon lloc, al novembre de 2017, en Jair va escriure un article d’opinió titulat Quiero comerme la papada de Zoido per la revista Esguard. En aquesta publicació, l’autor va indicar que desitjava tallar  «amb un cúter la papada en rodó» posteriorment a «estacar-li el cap sobre una taula de neurocirurgia», al que era en aquell moment ministre d’Interior, el Juan Ignacio Zoido. En conseqüència, algunes fonts del Ministeri van comentar que no ofèn qui vol sinó qui pot.

Xarxes socials del Jair Domínguez

En Jair té activitat a dues xarxes socials, a Instagram i a Twitter, però ha arribat a fer comentaris en algunes plataformes que han causat desacord entre el públic.

Instagram

Al seu compte d’Instagram el Jair té molta activitat, publicant el seu dia a dia, tant la seva cara més professional com la seva vida personal.

Així doncs, al seu compte d’Instagram podem veure el seu dia a dia, la rutina amb la seva parella Neus i els seus treballs professionals.

D’altra banda, té un seguit d’històries destacades on penja el seu contingut més professional perquè quedi al seu perfil d’Instagram de manera permanent.

Com a tercera polémica, en Jair va fer una publicació al mes de març de l’any 2018 amb un text que es podia llegir el següent «Habrá muertos. Habrá muertos y será terrible, porque, en el fondo, no nos agrada la violencia. Pero nos han llevado al límite y ahora por fin hemos descubierto que la república no se construye con lazos y manifiestos, sino con sangre y fuego». En conseqüència, alguns usuaris d’aquesta xarxa social com els del Twitter, així com Inés Arrimadas van criticar aquestes declaracions.

Twitter

En el cas del seu compte de Twitter no sol tenir gaire activitat penjant tuits en aquesta plataforma. Tot i això, el Jair majoritàriament retuita tot el contingut que està relacionat amb algun treball propi o alguna menció especial.

D’altra banda, també podem veure com repenja altre tipus de contingut com és el cas d’entrevistes que ha sigut protagonista.

Al juny de l’any 2013, va tornar a ser titular en el moment que va publicar un missatge al seu compte de Twitter: «lo que necesita España para reaccionar es un devastador accidente aéreo en el que mueran de forma horrible todos los miembros de la Roja», fent referència a la selecció de fútbol d’Espanya.

Arrel d’aquesta polèmica, diversos mitjans de comunicació van aprofitar aquestes declaracions i alguns usuaris de la plataforma de Twitter van protestar per aquestes.

Una altra polèmica del Jair a aquesta xarxa social va ser al mes de novembre de l’any 2019, quan va utilitzar aquesta plataforma per insultar a la portaveu del Partit Popular en el Congrés dels diputats, a la Cayetana Álvarez de Toledo, per haver escrit Gerona en comptes de Girona. Aquesta declaració va provocar unes declaracions del director de la cadena en el que va indicar que anaven a procedir a revisar el seu llibre.

Seguint amb les polèmiques de l’artista a Twitter, una altra va ser el 10 de maig de l’any 2020, on en Jair va realitzar unes declaracions sobre l’accent d’Andalusia que va provocar que alguns usuaris de la mateixa xarxa social ho van classificar com “mononeural”, “supremacista”, “borderline” o “racista”.

Un altre de les polèmiques recents, es el fet de que Jair Domínguez ha deixat de beure alcohol. Ha fet una reflexió sobre com la societat empeny les persones a consumir alcohol en una entrevista al Planta baixa de TV3en la qual ha explicat que ha decidit fer-se abstemi. “Hi ha gent que m’ha deixat de seguir a les xarxes, que em diuen que els ha caigut un ídol. Beure i fumar és guai, i quan deixes de fer-ho ja no ho ets. És molt estrany que funcioni així la societat”.

Domínguez, que va començar a beure als 14 anys, ha detallat que quan parlava amb altra gent s’adonava que el seu consum d’alcohol “no acabava de ser normal”. “Sempre he tingut un problema, que molta gent veia com un avantatge, que és que sempre he tingut força tolerància a l’alcohol i, esclar, bevia molt. I després es notaven les conseqüències”, confessa. Per a Domínguez un factor determinant per abandonar la beguda han estat els seus fills, ja que el més gran tot just està entrant en l’adolescència.

Treballs destacats

Algunes de les seves obres publicades són:

  • Jesucristo era marica… y otros cuentos (2009). Recopilació de comptes publicat en edició bilingüe.
  • Hawaii Meteor (Tria Llibres, 2012).
  • 99 coses que hem d’aniquilar si volem ser independents (Ara Llibres, 2013)
  • Segui vora el foc (Ara Llibres, 2014)
  • 99 personatges que has de conèixer per entendre el món (Ara Llibres, 2015)
  • Perímetro (Catedral, 2016)
  • Ets un merda i ho saps (Ara Llibres, 2017)

Les últimes notícies de Jair Domínguez

jair domínguez

Jair Domínguez l’embolica a TV3

El passat 6 de febrer de 2023 en Jair Domínguez la va tornar a liar al programa "Està passant" de TV3. Durant la llargada d'aquest programa informatiu satíric, el periodista i col·laborador del programa Jair Domínguez, va estar fent bromes repetitives sobre Lleida, però el comentari que va tindre molta polèmica va ser el següent: "millor ser a la presó que a Lleida". Aquest comentari va...