fbpx

Tot sobre l’Agnès Marquès

Biografia

L’Agnès Marquès i Pujolar és una periodista espanyola nascuda a l’illa de Palma de Mallorca l’any 1979.

Va estudiar el grau universitari de periodisme a la Universitat Ramon Llull (URL). Posteriorment, va començar a fer-se un lloc al món del periodisme a la ràdio local de Llavaneres alhora que també de manera voluntària a Ràdio Estel. A Comunicació 21 la presentadora catalana reflexiona sobre els mitjans de comunicació i reivindica constantment la necessitat de trobar referents audiovisuals que defensis l’ús de la llengua catalana.

Però des de molt abans ja era una periodista vocacional. Ha treballat a diverses ràdios (COM Ràdio, Ràdio 4, Onda Rambla) i televisions (Telecinco, TV3). Va ser durant molts anys la presentadora del TN cap de setmana de TV3, però també va conduir especials com La Marató de TV3 i era a qui tots miràvem durant les nits electorals. Al Canal 33 va estrenar La gent normal, programa en què explorava diversos tabús socials i personatges sucosos.

El seu llibre Els guapos són els raros (Bridge, 2018) és la continuació lògica d’aquesta idea. Actualment, és professora de la Facultat de Comunicació-Blanquerna de l’URL i directora (i veu) del programa No ho sé, a RAC 1. No tothom ho sap, però, que una de les seves grans passions és la música i, en concret, tota aquella que prové de Manchester.

Informació d’Agnès Marquès

Nom

El seu nom complet és Agnès Marquès i Pujolar.

Data de naixement

Va néixer l’any 1979 i a hores d’ara té 44 anys.

Localitat de naixement i localitat actual

L’Agnès va néixer a Palma de Mallorca, Espanya, tot i que en l’actualitat viu a Barcelona.

Mesos després del seu naixement, juntament amb la seva família van anar a viure a la ciutat de Bilbao durant una dècada i cap a l’any 1990 va anar a viure a Barcelona.

Fills de l’Agnès Marquès

L’Agnès va tenir a la seva filla Olivia l’any 2017.

En una columna del diari El Periódico l’any passat va obrir-se en relació amb el tema de la maternitat: “Vaig trigar 37 anys en saber que volia ser mare. En cap moment abans d’aquests 37 vaig tenir clara la resposta a la pregunta amb la que convivim les dones. Una criatura potser, deia per dir alguna cosa. Sempre em sentia desconcertada perquè no sabia què respondre. Un potser vaig dir tot sentint-me una mica més incòmoda la primera vegada que el meu xicot em va fer la pregunta. Ell somiava amb convertir-se en la versió catalana dels Brady, així que allò va ser intens però fugaç. Ell va començar a buscar la mare dels seus fills mentre que jo em quedava una mica indisposta”.

D’altra banda, també defensa aquelles dones que no saben si tenir fills o no, va reflexionar el següent: “En aquell moment, al meu voltant començaven a arribar els nadons en massa i continuen arribant ara que he creuat l’imponent mur dels 40. Em pregunto quantes de vosaltres heu estat mares a una edat madura senzillament perquè vau trigar en saber respondre a la impertinent pregunta perquè no teniu clar si això tan estrany de reproduir-se i haver de cuir, educar i preocupar-se per algú va amb vosaltres”.

Professió

En la seva trajectòria professional, com a periodista treballa com a presentadora del programa No ho sé de RAC 1 des del 2017.

Durant el transcurs de la seva època a la universitat, estudiant periodisme, l’Agnès també va treballar a programes com és el cas d’Els matins amb Josep Cuní de COM Ràdio No ho diguis a ningú de Catalunya Ràdio. D’altra banda, va realitzar les seves pràctiques a Ràdio 4, on va passar a ser redactora i presentadora dels informatius de Catalunya Ràdio. Posteriorment, va entrar a Onda Rambla com a redactora dels informatius a Telecinco. Més endavant es va encarregar de dirigir i presentar l’informatiu A mitjanit de Radio 4. 

A més a més, també va ser redactora del programa de Televisió de Catalunya 180 graus, dirigit i presentat per Àngels Barceló, i també va ser durant els anys 2006-2007 presentadora del canal 3/24.

Va ser presentadora del Telenotícies cap de setmana durant set anys amb en Joan Carles Peris i, des del gener de l’any 2014 va treballar conjuntament amb en Ramon Pellicer.

L’any 2011 va presentar el programa de les campanades per al canal TV3.

El 27 de maig de l’any 2012 va presentar el programa de la Marató de TV3 per la pobresa juntament amb l’Antoni Bassas, on va narrar el documental Voluntaris, que va tractar sobre el tema del voluntariat a Catalunya.

L’any 2014 va codirigir i presentar la sèrie Vincles, on es treballava sobre un diàleg entre persones amb risc d’exclusió i voluntaris d’algunes entitats socials.

L’any 2015 va treballar com a presentadora dels programes especials sobre les eleccions al Parlament de Catalunya, així com de les eleccions generals d’Espanya.

L’any 2016 va estrenar al canal 33 el programa La gent normal que el fil conductor era la lluita contra els temes que són tabú.

Paral·lelament a aquests treballs, continua treballant com a professora de periodisme de la Facultat de Comunicació a la Universitat Blanquerna de Ramon Llull.

D’altra banda, des del mes de setembre del 2017, és la directora del programa No ho sé de RAC 1, com a substituta de Joan Maria Pou.

Així doncs, la tornada a TV3, considerat com a casa seva després dels quinze anys on va estar treballant com a presentadora del Telenotícies. La decisió de marxar de RAC1 va ser molt meditada, ja que la presentadora va comentar que patia un cert esgotament a la televisió, s’havia fet gran i necessitava descobrir altres formats de la seva professió. Cinc anys després de la seva tronada, l’Agnès s’ha trobat amb una televisió “ganes de mirar cap a llocs on havia deixat de fer-ho i d’entretenir una mica més els teleespectadors. Jo venia amb la mateixa intenció i les mateixes ganes de fer, novament, televisió”.

Xarxes socials de l’Agnès Marquès

Instagram

Al seu compte d’Instagram l’Agnès té molta activitat gràcies als 35.3K de seguidors que compta en aquesta plataforma. Així doncs, publica contingut sobre el seu dia a dia, tant la seva cara més professional com la seva vida personal. Per tant, podem veure la seva feina com a mare treballadora juntament amb la seva filla Olivia i com amb ella ha recorregut un camí ple d’emocions, de descobertes i d’alegries que deixa constància en les seves publicacions on podem veure instantànies precioses de la intimitat familiar.

Així doncs, al seu compte d’Instagram podem veure el seu dia a dia, les seves rutines en el seu àmbit a l’hora de treballar, així com el seu protagonisme a programes televisius en concret.

D’altra banda, té un seguit d’històries destacades on penja el seu contingut més professional perquè quedi al seu perfil d’Instagram de manera permanent.

Twitter

En el cas del seu compte de Twitter no sol tenir gaire activitat penjant tuits en aquesta plataforma. Tot i això, l’Agnès en la majoria dels casos, retuita tot el contingut que està relacionat amb algun treball propi o alguna menció especial.

D’altra banda, també podem veure com repenja altre tipus de contingut com és el cas d’entrevistes que ha sigut protagonista, entrevistes que ha fet, notícies que vol destacar, etc.

Treballs destacats

Durant la primavera de l’any 2018 va publicar el seu llibre Els guapos són els raros. Entre les corresponents nominacions i reconeixements rebuts, destaca “el premio del Consejo de Bienestar Social a los Medios de comunicación” a la categoria de la Televisió.

D’altra banda, una altra obra escrita per l’Agnès va ser publicada el passat any 2022 i s’anomena Ningú sap que sóc aquí. 

Així doncs, la publicació dels seus dos llibres en els darrers cinc anys va sortir gràcies a la seva faceta d’escriptora. L’Agnès comenta que la vocació del periodisme li ve de voler explicar històries i la ficció és la solució i una bona manera de poder fer-ho i aconseguir-ho. Per a ella, el millor de realitzar aquest treball és el contacte amb els lectors, ho considera com un fet meravellós. A part, ha pogut viure en primera persona el tenir converses fantàstiques amb els seus lectors més fidels, que són persones que no coneix però que ha connectat.

Finalment, comenta que té una idea per a la redacció i preparació del seu tercer llibre, tot i que ara mateix li falta temps per escriure avança que el trobarà perquè el treball pugui sortir a la llum.

Les últimes notícies de Agnès Marquès

L’Agnès Marquès i la seva difícil infància 

L’Agnès Marquès i la seva difícil infància 

Agnès Marquès, destacada periodista de la reconeguda cadena catalana TV3, ha compartit detalls fascinants sobre la seva infància, un període marcat per canvis significatius i vivències que han deixat una profunda empremta en la seva vida i en la seva elecció professional. Nascuda a la pintoresca ciutat de Palma, Agnès va passar els seus primers tres anys en aquest lloc...

Les reflexions més íntimes de l’Agnès Marquès

Les reflexions més íntimes de l’Agnès Marquès

L'Agnès Marquès, en relació amb el tema de la maternitat i les seves reflexions més íntimes que va fer pel diari El Periódico, també va voler destacar la següent reflexió en el momento que va agafar l’exemple de la Blanca Suárez per criticar que es continuï preguntant a totes les famoses quan seran mares a partir que arriben a certa edat: “Ella...