Quan una persona té la necessitat d’adaptar-se uns audiòfons per escoltar bé i s’informa en un centre auditiu, el més probable és que després de realitzar-li un estudi audiològic, l’audioprotesista del centre li expliqui quin és el producte més adequat per al seu cas i li farà un pressupost d’ un únic model. Així ho explica Lucas Xirinachs Knörzer, audioprotesita d’Onacústica.
En comprar un producte que no coneixem, volem saber si aquest producte ens donarà el resultat esperat en relació al seu preu. Com quan comprem unes sabates fins que no les hàgim provat i comparat amb altres models no som capaços de decidir-nos per la compra i això sense desprestigiar la professionalitat dels fabricants, ni la qualitat de les sabates.
Aquesta necessitat és molt més pronunciada en el cas de l’audició, només que encara no ho sabem. Quan comprem uns audiòfons necessitem provar i comparar diferents marques models per saber quin és el més adequat per a la percepció subjectiva de la nostra audició ja que és totalment impredictible i això sense desprestigiar la professionalitat de l’audioprotesista, ni de la qualitat dels audiòfons.
En molts països europeus, on les adaptacions d’audiòfons estan subvencionades per la seguretat social, aquesta exigeix als centres auditius que deixin provar i comparar els seus pacients com a mínim tres models diferents d’audiòfons. Això aquí sembla ser una utopia.
A Onacústica són els únics que treballen amb totes les primeres marques d’audiòfons i deixen provar i comparar diversos models durant setmanes en l’entorn quotidià, per assegurar així la millor adaptació possible.
Aquesta és l’única manera de garantir la millor qualitat auditiva al millor preu. Un audiòfon ens pot sortir molt car si abans no hem tingut l’oportunitat de provar i comparar, només així estarem realment segurs i satisfets de la nostra compra i sobretot assegurar-nos que aquest audiòfon no acabi en un calaix de la tauleta de nit.