Un segon edifici creat a partir de 77 contenidors marítims ampliarà l’oferta d’habitatges socials provisionals a Barcelona. La construcció està basada amb criteris de sostenibilitat i de màxima eficiència energètica.
El nou edifici d’habitatges provisionals a la zona de les Glòries està pensat per fer front a situacions d’exclusió residencial a Barcelona.
Fa dos anys, l’Ajuntament ja va inaugurar un edifici d’emergència social al Barri Gòtic, també construït amb contenidors. Es tracta d’un complex més petit i amb menys habitatges que continua en funcionament.
Tant el complex del Gòtic com el de les Glòries, s’inspiren en projectes que ja es desenvolupen, des de fa temps, a ciutats com Amsterdam i Copenhaguen.
Només 7 mesos de construcció
Un de les avantatges d’aquest model constructiu és la curta durada de l’edificació: tan sols 26 setmanes, un temps significativament més curt que el necessari per aixecar un bloc convencional, per al que es necessita, com a mínim dos anys, o sigui 104 setmanes.
Segons la regidora de drets socials i feminismes de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez “serà un projecte integral, d’innovació social que permetrà allotjar persones afectades per l’emergència habitacional, que garantirà espais d’activitats comunitàries i que a més reforçarà el projecte d’hort al terrat.”
El complex donarà cabuda a 42 allotjaments en què es calcula que hi podran habitar unes 100 persones. Un immoble de 7 plantes que comporta una inversió de prop de 5 milions d’euros.
Els inquilins pagaran un lloguer social fins que trobin un habitatge definitiu. A més, rebran un acompanyament social i laboral per ajudar-los a trobar feina. 35 dels 47 pisos del bloc, de 52,7 m, tindran dos dormitoris i seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.