Crits, sorolls a deshores, brutícia, impagaments… En un veïnat hi ha centenars de molèsties que, de no evitar-se o solucionar a temps, es converteixen en un problema enquistat i de molt difícil remei. Per a evitar conflictes, el millor és prevenir-los. Compartim sis estratègies per a evitar o minimitzar aquest tipus de conflictes.
1. Prevenir els conflictes. Cal intentar-ho i tenir una actitud respectuosa.
2. Ser amables, però sabent mantenir les distàncies. Cal ser educats i amables amb els veïns, però convé no confondre veïnatge amb amistat, ja que es poden crear malentesos.
3. Davant els morosos, flexibilitat però amb la llei a la mà. Dialogar i negociar una manera de pagament alternativa.
4. Obres! Sol·licitar permís per a fer-les i informar els veïns.
5. Sorolls? Si la festa d’un veí no deixa dormir i ha passat una hora prudencial, serà el moment d’acostar-se a la seva casa per a parlar amb ell; però sempre, amb un somriure i mesurant molt bé les paraules. Si la festa la fem nosaltres, cal avisar els veïns als quals pugui molestar i donar-los una hora aproximada de finalització. Així veuran que la intenció és molestar el menys possible.
6. Tenir normes d’ús clares de les zones comunes i respectar-les. Perquè la convivència sigui harmoniosa, han de ser claríssimament clares les normes d’ús de zones comunes com la piscina, la cura del jardí, etc.
L’Escola d’Hostaleria de Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi va celebrar el VII Sopar Solidari d’ASSÍS
El dijous 3 d’octubre, a la Plaça Major de Sarrià de Barcelona es va celebrar la 7ª edició del sopar solidari d’ASSÍS. Cada any, el Centre Assís fixa un repte solidari vinculat a un de programes de l’entitat i, en aquesta edició, l’objectiu del sopar solidari és recaptar fons per...