Les reivindicacions feministes i l’empoderament de les dones són temes cada vegada més tractats en les sèries que actualment s’emeten per les plataformes més populars com Netflix, Amazon Prime i HBO.
Hem fet una selecció de sèries feministes que han remogut consciències en els últims anys, que destaquen pel missatge que promouen i per la qualitat dels seus episodis. Si ja las has vist, avui 8 de març, dia de la dona és un bon moment per a reveure’n alguna i solidaritzar-se amb la causa.
Fleabag – Amazon Prime
Una de les sèries feministes per excel·lència de la nostra generació. Fleabag retrata una jove londinenca de 30 anys protagonitzada per l’actriu Phoebe Waller-Bridge, directa i descarada, que passa per una crisi vital després de perdre la seva millor amiga. La seva actitud és inconformista, es fica al llit amb tot el que s’hi acosta, intenta no demanar diners a la seva germana Claire i es nega a portar d’una vegada una vida independent i madura. Resulta un desafiament a l’espectador.
Creedme – Netflix
Aquesta Minisèrie protagonitzada per Kaitlyn Dever, Merritt Wever i Toni Collette és dura perquè tracta el tema de les violacions i està basada en un cas real. Narra la veritable de Marie, una adolescent que va ser acusada de denunciar falsament haver estat violada, i les dues detectius que van seguir un camí sinuós per arribar a la veritat.
The Handmaid’s Tale – HBO Max
En aquesta llista és una ficció seriada imprescindible. Aborda el masclisme sistèmic de la nostra societat i el porta a l’extrem en una situació de tirania masculina on les dones fèrtils s’han convertit en esclaves. Basada en la novel·la homònima de Margaret Atwood i amb Elisabeth Moss com a protagonista, la sèrie fa reflexionar sobre el rol de la dona en el món.
Girls – HBO Max
Es tracta d’una sèrie que ja porta 10 anys d’emissió i que s’ha convertit en un referent feminista per a molta gent. Escrita, creada i protagonitzada per Lena Dunham, en el paper de Hannah, que aspira a guanyar-se la vida escrivint. La sèrie narra en format de tragicomèdia les experiències de quatre noies que viuen a Nova York.
Las chicas del cable – Netflix
Com a sèrie espanyola, destacarem la primera que Netflix va produir, basada en quatre joves que el 1928 comencen a treballar en una empresa de telecomunicacions de Madrid, com a exemple de pioneres en la incorporació de la dona al món laboral. A més, la sèrie mostra a dones lesbianes i trans en una època on aquestes realitats quedaven amagades.