El Teatre Maldà reestrena “Divina de la mort”, un cabaret que ironitza sobre la pressió estètica. Es tracta d’una sàtira que agafa forma de cabaret per denunciar les violències estètiques que pateixen les dones.
El Ken és un dels personatges protagonistes dels 20 esquetxos que han creat els de la companyia Facòf per assenyalar la pressió estètica a la que estem sotmesos, sobretot cada dia.
El grup de teatre reprodueix la situació de violències estètiques a diari i la impotència estètica que genera aquesta pressió l’han volgut transformar en un cabaret grotesc, a estones, punyent, sobre com aconseguir una pell sense imperfeccions o la recepta infal·lible per retallar uns quilets de més.
Els de Facòf creuen que l’humor ajuda molt a entrar a les situacions perquè la gent està relaxada, riu, s’ho passa molt bé i de cop, li arriba la realitat, que és més crua. L’obra esdevé un cop de realitat que beu d’experiències de les integrants de la companyia, d’amigues i coneguts. No cal anar gaire lluny per palpar la dictadura de les xarxes socials o la temptació, cada cop més a l’abast, de les cirurgies estètiques.
La companyia Facòf va crear-se el 2015 amb un teatre fresc i perspicaç, carregat d’humor i esperit crític.
Motivades per la creació col·lectiva de dramatúrgies suggerents i amb perspectiva de gènere, les integrants de la companyia, la Julia Calzada, la Joana Castellano, la Gisela Guitart i la Paula Segura, barregen llenguatges i beuen de l’entorn per crear peces que facin reflexionar el públic durant i després de l’espectacle.
Altres espectacles que la companyia fa són: “Amor, Shakespeare al cap”, “Bellesa, bellesa. Un cabaret deformat”, “In memoriam”.