fbpx

Tot sobre el Quim Masferrer i Cabra

Biografia

Als seus 52 anys, Masferrer exerceix com a actor, director teatral, guionista, locutor de ràdio, presentador televisiu i fins i tot com a monologuista, però també assumeix el rol de pare de família.

Va establir la companyia Teatre de Guerrila l’any 1998. Ha rebut diversos reconeixements, com el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes. És un rostre habitual als escenaris i, a més, ha creat diversos guions per a programes de ràdio i televisió.

Com a conductor de “El foraster”, amb el seu dietari de rodatge, ens convida a explorar el dia a dia d’aquest programa d’èxit incontestable, tant pel que fa al públic com a la crítica. El programa es va posar en marxa el setembre del 2013 i ara torna a les pantalles amb la visita a Verges (Baix Empordà) en unes dates molt importants pels habitants. 

Quim Masferrer 08.09.2022 Foto: Albert Salamé / VWFoto

Informació sobre el Quim Masferrer

A continuació et presentarem tota la informació necessària que has de saber del Quim Masferrer: El seu nom complet, la seva data de naixement, on va néixer i on viu ara, si té parella o no i qui és…

Nom:

Quim Masferrer i Cabra

Data de naixement:

22 de juny del 1971

Lloc de naixement i on viu actualment

Quim Masferrer ha nascut i viu a Sant Feliu de Buixalleu

Parella

Una separació inesperada

Doncs sí, una separació que ha agafat tothom desprevingut, ja que són dues figures molt estimades per a tothom. Masferrer i Llavina, mai van arribar a casar-se, però feia molts anys que mantinien una relació. Tenen una filla petita en comú. Ara, els tocarà seguir amb els seus compromisos professionals, els quals, segons sembla, els hi van molt bé. En el cas de Quim Masferrer, no cal dir que el programa que presenta a TV3, El Foraster, és una de les emissions amb més audiència de la graella de la televisió catalana.

Posteriorment d’haver acabat amb la relació, a la Xantal li van detectar càncer de mama. 

D’entre totes les imatges d’aquests sis mesos convivint amb el càncer, sense dubte la millor és la de Xantal Llavina amb la seva única filla, la petita Xantal. El pare de la nena és el també popular presentador Quim Masferrer, que tot i haver-se separat de Llavina abans del càncer, ha estat un dels seus màxims suports.

La Xantal de 8 anys ha ajudat la mare a conviure amb el càncer. I la periodista li agraeix amb unes paraules precioses: “Ets la dona de la meva vida. Un dia vaig somiar que vivíem dins d’un gelat gegant on només passaven coses bones. Ella: el sentiment més potent que visc a la vida des de fa 8 anys. El que has fet aquests darrers mesos ha estat brutal. T’estimo filla!!! Gràcies per tant!!!”. Una nena de 8 anys entenent què és el càncer i donant positivisme a la mare. La millor de les teràpies és una filla així. Curativa. Posa la pell de gallina, emocionant la connexió de les dues Xantals.+

El presentador de TV3, també mitjançant el seu compte de Twitter, ha compartit unes paraules tendres cap a la periodista amb qui comparteix la seva bonica filla, que també es diu Xantal com la mare. Masferrer, entre altres elogis, ha destacat que Llavina és una “dona molt lluitadora i valenta”. Una actitud, confessa, que ha mostrat en “infinitat de vegades”. Per aquesta raó, Quim Masferrer està fermament convencut que Xantal sortirà victoriosa en la lluita contra el càncer de mama. El missatge al qual ens referim és el següent:

Un missatge del conductor del programa El Foraster que ha generat molts comentaris, com no podia ser d’altra manera. Entre altres coses, li han enviat missatges com: “Molts ànims i força”, “Us envio l’abraçada més gran possible”, “Això quedarà com a un repte més superat” o “Feu-vos molta companyia, que ara us feu falta l’un a l’altre”.

A partir d’ara, seguiran camins separats. Tots dos són figures destacades de TV3 i Catalunya Ràdio, amb èxit, admirats pel públic i amb una filla en comú. Una separació que causa dolor.

Fills de Quim Masferrer

Mai es van casar, però han estat junts durant molts anys. Sempre els unirà el més preuat, la seva filla, la petita Xantal, que ara té 7 anys. La separació va causar un impacte com un xoc en l’entorn laboral dels dos presentadors.

Professió 

Nascut a Sant Feliu de Buixalleu, el 1998 va fundar la companyia teatral Teatre de Guerrilla. Quim Masferrer exerceix els càrrecs de director i autor en tots els espectacles de la companyia. Ha dirigit i protagonitzat programes televisius i radiofònics per les cadenes catalanes TV3, RAC 1 i Catalunya Ràdio, i ha col·laborat activament en altres programes amb figures com Albert Om (El club, TVC) o Sílvia Cóppulo (El secret, Catalunya Ràdio), entre d’altres. Durant la temporada 2005/06, va ser participant en el programa de TVC “Caçadors de bolets”.

El 2006, Quim Masferrer va ser el protagonista juntament amb altres membres de Teatre de Guerrilla, com Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, del programa d’humor “Villaguerrilla”, que es va emetre per TVC. A més, va ser l’autor del guió i el presentador de la cerimònia dels III Premis Gaudí.

El 25 de setembre de 2013, va llançar el programa “El foraster”, una idea presa del programa danès “Comedy on the Edge”, on l’actor descobreix els pobles més petits de Catalunya. Quim Masferrer va ser l’encarregat de presentar, juntament amb Ana Boadas, les campanades de TV3 per donar la benvinguda al 2014. També va repetir aquesta tasca el 2017 per donar la benvinguda al 2018, aquesta vegada amb Ruth Jimenez.

El 2014, va ser el presentador, al costat de Mònica Terribas, de la Marató de TV3 contra les malalties del cor. També va presentar-la al 2022 amb Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra, Agnès Marques i Eloi Vila, dedicant aquesta edició a les malalties cardiovasculars.

Quim Masferrer està dins de la categoria d’autors contemporanis. De jove, va començar a escriure els seus propis guions teatrals.

Al llarg de la seva carrera, ha rebut destacats premis i reconeixements, incloent el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes (any 2000) per la seva trajectòria com a autor teatral i el Premi ONDAS al Millor programa de TV no estatal pel programa El Foraster.

El seu teatre no deixa indiferent i permet lectures des de la més immediata, popular i còmica, fins a la més profunda i filosòfica; tot un regal per als diferents tipus d’oides.

La seva obra dins del Teatre de Guerrilla comença el 1998 amb l’espectacle Teatre Total. Després, li segueixen Som i Serem (1999), El Directe (2000), EEUROPA (2003), Som el que Som (2006), Fum (2008), Fum (2009), El Xar, Temps (2012), Temps (2016), BONA GENT (2018) i MOLTES GRÀCIES (2020).

A més, ha escrit i dirigit diversos guions per a diferents programes radiofònics i televisius de TV3, Canal 33, RAC1 i Catalunya Ràdio. Com a actor, ha participat en programes com Casting, Romans a la Catalana, Fent Amics, Set de Nit, Jo Vull Ser, El Club i Caçadors de bolets. El 2013 van començar les emissions del programa El Foraster, on Quim Masferrer exerceix de presentador i guionista i del qual s’han emès set temporades.

Xarxes socials

El Quim utilitza tres xarxes socials de manera oficial: Twitter, Facebook i Instagram. En aquestes plataformes en gran mesura el que fa es mantenir un contacte amb els seus seguidors, generant contingut com tuits on parla d’alguna temàtica amb la que no acaba d’estar d’acord, sempre amb una mica d’humor, tret característic del Quim. També aprofita per promocionar els diferents esdeveniments que va tenint al llarg de l’any. 

Sense deixar de banda, que també ho utilitza per mostrar imatges de la seva vida personal. 

Instagram 

 Facebook

Twitter 

Treballs destacats

DIETARI D’UN FORASTER 

Premis:

  • 1999. Premi Sant Miquel del Públic
  • 2000. 1r premi al millor espectacle. Som i Serem
  • 2000. Premi al millor actor. Som i serem 
  • 2000. Prem als plantejaments teatrals. Teatre Total
  • 2000. Premi de la Institució de les lletres Catalanes. Teatre total
  • 2000. Premi revelació de la temporada 1999-2000 de la Critica barcelonina. Som i serem 
  • 2001. Premis Mosqueres de la Informació. Programes televisius 
  • 2002.  Premis ARC. Trilogia de teatre de Guerrilla 
  • 2013. Prem Popular del Públic. TEMPS
  • 2014. Premi ‘Guardó 1924’ al millor programa televisiu. El Foraster.