fbpx

Tot sobre el Manu Guix 

Biografia

Manu Guix, va néixer el 8 de desembre del 1979 a la ciutat de Barcelona. És un compositor, director musical i intèrpret català.

Ha estat vinculat a Operación Triunfo des de la seva creació l’any 2001 i ha participat com a professor en totes les edicions del programa.

La seva formació musical va començar l’any 1987 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i va cursar estudis a l’Escola LIPA (Liverpool of Performing Arts).

Té en el seu historial tres treballs discogràfics en solitari i ha participat en diversos espectacles musicals com a cantant i director musical, com ara “Grease, el musical de tu vida”, on ha estat director musical des del seu estrena.

Informació sobre el Manu Guix

Nom:

El seu nom és Manu Guix

Data de naixement:

El Manu Guix va néixer el 9 de desembre de l’any 1979.

Lloc de naixement i on viu actualment

Va néixer a la ciutat de Barcelona i actualment segueix vivint aquí. 

Parella 

A finals de març del 2018, Manu Guix va sorprendre agradablement els seus seguidors amb la notícia de la seva unió matrimonial.

Aquesta celebració va resultar particularment excepcional, sobretot perquè es va mantenir en secret fins que el català va compartir una imatge reveladora a través de les xarxes socials. Durant aquest mateix any, Manu Guix va anunciar amb alegria el seu matrimoni, desconcertant totes les persones que el seguien amb aquesta inesperada revelació. “Ha dit que sí. Ha dit que sí. Yohooo! Ens hem casat”, va exclamar, acompanyant aquesta excitant nova amb una fotografia de les seves mans units per nous anells de casats. A més, Manu Guix va utilitzar la plataforma de Twitter per difondre la notícia del seu enllaç, tot i que va haver de publicar dues vegades per aclareix que no només s’havien compromès, sinó que ja havien celebrat la cerimònia: “No ens hem entès. Ens hem casat avui”, va detallar de manera explícita.

Però, amb qui va formalitzar aquesta unió Manu Guix? El compositor comparteix la seva vida amb una dona dedicada al món de la ràdio.

Marta Cristià, la seva estimada esposa, exerceix com a locutora i redactora a Catalunya Ràdio. Aquesta periodista ha contribuït activament en diversos programes de la cadena pública radiofònica, com ara ‘El matí de Catalunya Ràdio’, ‘La tribu’ i, fins fa poc, en el reconegut programa ‘Popap’. La seva carrera també ha deixat la seva empremta a TV3, participant en el popular programa ‘APM?’ durant gairebé tres anys. Recentment, s’ha incorporat a la redacció del programa ‘Catalunya Nit’, consolidant així la seva influència i versatilitat en l’àmbit mediàtic català. La seva relació amb Manu Guix no només és un testimoni d’amor, sinó també d’una connexió compartida en els seus respectius móns professionals.

Fills de Manu Guix

No obstant això, Manu i Marta no estan sols en la seva jornada vital. Com a parella, han donat la benvinguda a dos membres més a la seva família, un preciós nen i una encantadora nena, creant un nucli familiar que es completa amb la seva passió compartida per la música i l’amor per la natura. Àlex, el seu fill, ja ha celebrat onze anys, mentre que la petita Lua compta amb deu anys. Aquesta dinàmica familiar rica en moments de rialles, descobriments i creixement col·lectiu crea un entorn on l’afecte i la connexió floreixen.

És digne de destacar que, quan Lua, la filla més jove de Manu Guix, va arribar al món al novembre del 2017, el director musical d’ ‘Operación Triunfo’ va prendre la decisió de perdre’s una de les galas del programa per dedicar-se plenament a donar la benvinguda a la seva filla al si de la família. Aquesta elecció subratlla l’importància que Manu atorga a la seva faceta com a pare i la prioritat que dóna als moments especials que la vida familiar li ofereix. Així, la seva dedicació no només s’extén al món de l’espectacle, sinó que es manifesta de manera clara i significativa en el seu rol com a pare.

Professió 

La seva trajectòria en el món de la música va iniciar-se l’any 1987 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on va començar els seus estudis. Posteriorment, va ampliar la seva formació a l’Escola LIPA (Liverpool of Performing Arts). Durant aquest període formatiu, va comptar amb diversos professors de piano, entre els quals destaquen noms com Glòria Sol, Jordi Concegal, Carlota Garriga, Narcís Bonet, Alícia de Larrocha, María Jesús Crespo i Carles Marquès.

Manu Guix, al llarg de la seva carrera, ha demostrat la seva versatilitat artística. Amb sis treballs discogràfics en solitari, ha participat activament en diversos espectacles musicals tant com a cantant com a director musical. Algunes de les seves col·laboracions destacades inclouen produccions com “Grease, el musical de tu vida”, “El Petit Príncep”, “La jaula de las locas”, “La tienda de los horrores” i “Cantando bajo la lluvia”.

Reconeixement i premis han acompanyat la seva trajectòria, amb el Premi Butaca destacant-se entre els seus èxits. Va ser guardonat el 1997 per l’espectacle revelació de la temporada, “Tu, Jo, Ell, Ella… i Webber… i Schönberg…”, i l’any següent, el 1998, va ser reconegut com a millor director musical per “El Somni de Mozart”.

Des del 2010, Manu Guix és el propietari de l’estudi de gravació Medusa Estudio BCN, una empresa que co-dirigeix amb Roger Rodès. A més, durant la temporada 2012-2013, va presentar el programa de ràdio “Els optimistes” a Catalunya Ràdio al costat d’Àngel Llàcer, durant les hores de migdia.

La seva participació com a director musical a Operación Triunfo ha estat notable, assumint aquest rol tant a l’edició del 2018 com a la del 2020. El 2023 va marcar una nova etapa amb la publicació del seu llibre “Rock al cor”. Aquesta diversificació en les seves activitats reflecteix la seva continuada dedicació i influència en el panorama musical català.

Manu Guix ha deixat la seva empremta en l’àmbit televisiu amb participacions destacades al llarg de la seva carrera. A nivell nacional, ha col·laborat en totes les edicions de l’exitós talent show “Operació Triomf” de Televisió Espanyola, exercint rols tant com a professor com a director musical. A TV3, la cadena catalana, co-presentà el programa “Còmics” i va ser el compositor de la sintonia pel programa “El llop”. La seva presència a la ràdio també ha estat notòria, havent co-presentat el programa “Els optimistes” a Catalunya Ràdio.

A més, Manu Guix ha deixat la seva empremta en el món de la composició musical per a la televisió, creant les bandes sonores de la sèrie “Dos Vidas” (TVE) i de les temporades 2 i 3 de “Paquita Salas” (Netflix). També és un dels productors habituals del disc de “La Marató de TV3”. El 2020 va compondre la obertura de la cerimònia dels Premis Goya, on també havia actuat amb anterioritat.

Xarxes socials

El cantant i compositor d’OT, Manu Guix, ha deixat en mans la gestió de les seves xarxes socials personals: Twitter, Instagram i Facebook, i de Crea Music, a Crea Multimèdia. 

En les diferents plataformes crea contingut relacionat amb les seves feines, vida familiar i també, aprofita per donar veu a la llengua catalana. 

Instagram 

Facebook

Twitter 

Treballs destacats

Manu Guix ha estat reconegut amb diversos premis i nominacions a lo llarg de la seva destacada carrera en el món de la música i l’espectacle. Algunes de les seves distincions més significatives inclouen:

– 1997: Premi Butaca al millor musical per l’espectacle “Tu, jo, ell, ella… i Webber… i Schönberg…”.

– 1998: Premi Butaca a la millor direcció d’un musical per l’espectacle “El somni de Mozart”, compartit amb Daniel Anglès.

– 2009: Nominat als Premios Max (XII edició) per la direcció musical de “Grease, el musical de tu vida”.

– 2009: Nominat als Premios Gran Vía de Teatro Musical per la direcció musical de “Grease, el musical de tu vida”.

– 2009: Premi Butaca per l’espectacle “QUÈ! El Nou Musical”, com millor composició musical.

– 2011: Premi Butaca per l’espectacle “Geronimo Stilton, El musical del Regne de la Fantasia”, com millor composició musical, millor musical i millor espectacle per a públic familiar.

– 2018: Premi Enderrock per votació popular a la millor cançó d’autor per “Després de tot”.

Aquests reconeixements demostren la diversitat i l’excel·lència del seu treball, guanyant el respecte del públic i dels seus companys en la indústria musical.