fbpx

Judit Mascó 

Biografia 

Judit Mascó, nascuda a Barcelona el 12 d’octubre de 1969, és una supermodel i presentadora espanyola. Fill d’un director d’escola que li agradava disfressar-se de petit amb la roba de la seva mare, va iniciar la seva carrera a l’edat de 15 anys quan va entrar al món de la moda mentre estudiava a l’institut. Abans d’això, ja havia estat la protagonista d’un anunci de televisió.

Amb determinació per ser model, va començar els seus estudis a l’Escola de Models Francina. Aviat va rebre nombroses ofertes per desfilar a les passarel·les de ciutats com Milà, París i Nova York, col·laborant amb prestigiosos dissenyadors com Armani, Dolce & Gabbana, Valentino i Carolina Herrera.

A més de la seva destacada carrera com a model, ha participat en campanyes publicitàries per a marques com Max Mara, Mango i Swarovski. Ha estat la imatge de diverses marques de cosmètics com Vitesse, Natura Bisse, Clairol i Lancaster.

Informació sobre Judit Mascó 

Nom complet 

Judit Mascó 

Data de naixement

Va néixer el 12 d’octubre de 1969.

Localitat de naixement i localitat actual 

Nascuda a Barcelona, concretament al barri de Sarrià – Sant Gervasi  i actualment segueix vivint allà. 

Parella actual de Judit Mascó 

En plena època professional destacada, Judit Mascó va donar el “sí, vull” al seu marit, l’advocat Eduardo Vicente, amb qui està casada des de 1993 i amb qui comparteix l’educació de les seves quatre filles, tres de les quals ja són adultes. Formen el que molts consideren una família perfecta, tot i que la reconeguda model insisteix que la perfecció no sempre és una realitat.

“La perfecció no existeix, i a casa hi ha moments molt imperfectes amb les meves filles i també amb la meva relació. A vegades, cal reconduir les coses i dir prou, per aquí això no va, i també he tingut alts i baixos a la meva carrera. De perfecció, res; és part de la vida. Com que mai he venut la meva intimitat, no es coneix la meva vida personal fins a aquest punt”, va compartir en una entrevista el 2016 amb El Mundo.

S’ha de destacar que Judit Mascó va rebre un pagament exclusiu pels drets del seu casament. Eduardo Vicente va entrar a la vida de Judit el 1984, quan la model tenia 15 anys, coneixent-lo a través del seu germà Benjamí, qui era el millor amic d’Eduardo.

Nou anys després, el 23 de juliol de 1993, va arribar el “sí, vull”. Judit Mascó i Eduardo Vicente es van casar a l’ermita del castell de Sant Lluís de Rístol, a la localitat barcelonina de Viladecavalls, en una cerimònia a la qual només van assistir 60 persones. Les fotos de la cerimònia les van vendre a una revista, i els diners de l’exclusiva els van regalar a tres ONG.

Eren altres temps i en aquella època era una mica més fàcil evitar la reventa de les exclusives; no obstant això, Judit i Eduardo van haver de prendre precaucions extretes. Una d’elles va ser casar-se en una colina.

“Per demanar permís per casar-nos amb el nostre propi capellà, vam haver de convèncer el capellà del poble. I perquè no em reconegués, em vaig posar una perruca, de color castany, de mitja melena. Anava megaamagada, amb ulleres de sol, i tot va anar molt bé”, va explicar recentment a TVE.

“En el moment que vaig sortir del garatge dels meus pares, ja hi havia paparazzis per tot arreu. Ens van seguir fins a una ermita a Sant Lluís de Rístol, a Viladecavalls. Ens vam casar allà perquè estava damunt de tot d’una colina i podíem posar tota la seguretat a sota i que ningú s’hi colés. Per poder tenir un casament bonic i relaxat, la meva mare i el meu representant no van estar relaxats, treient aperitius a la premsa. Però allà no va passar ningú”.

Després de més de 28 anys de matrimoni, Judit Mascó i Eduardo Vicente han hagut de fer front a una crisi en la seva relació, així com a rumors de ruptura. El moment més delicat va ser el 2012, quan els mitjans van arribar a insinuar la possible fi de la seva relació. Mascó va ser contundent en desmentir-ho.

“No hi ha secrets ni fórmules: un matrimoni funciona o no funciona. Eduardo i jo som dues persones que, després de la fase inicial d’enamorament dels primers anys, continuem avançant pel mateix camí i amb els mateixos principis i valors. Tot i que la família és el més important, també ho és tenir moltes afinitats amb la parella”, va dir a La Razón.

Mesos més tard, al desembre d’aquell mateix any, va reconèixer en un altre mitjà que els rumors de separació l’havien sorprès: “Nosaltres seguim units. És impossible mantenir l’enamorament tota la vida, però quan et fas gran t’adones que cal avançar en paral·lel. Jo no crec en la mitja taronja. Ell és una taronja i jo l’altra. Cada un amb la seva feina, les seves aficions. Però ha d’haver-hi molts punts en comú. També admiració mútua, i nosaltres la tenim. Jo sóc molt independent. M’agrada conservar la meva parcel·la personal amb les amigues. Hi ha temps per a tot”.

La solidesa de la relació va portar a Judit Mascó i Eduardo Vicente a renovar els seus vots el 2013, una cerimònia simbòlica sense major trascendència. “Mig en broma, però ho vam fer. Em vaig posar el vel del meu casament sobre el vestit que portava aquell dia i ens vam tornar a casar davant de tota la família”, va explicar la model en una entrevista amb la revista Love. “El 1993 vam fer un escrit en què ens comprometíem a estar junts. Com que no trobàvem el paper, vam haver de recuperar-lo del vídeo del casament. I allà estàvem els dos, repetint els nostres vots i autocasant-nos”, va afegir sobre aquest segon enllaç.

Professió

La seva fama va créixer especialment el 1990 quan va ser portada de l’especial de bany de Sports Illustrated, convertint-se en l’única model espanyola en aparèixer a la portada de Vogue USA. A més, ha estat present a altres revistes com Elle, Cleo, Marie Claire, Ocean Drive i Harper’s Bazaar.

Després de treballar amb reconeguts fotògrafs i ser triada com a imatge de Barcelona durant els Jocs Olímpics de 1992, va decidir abandonar les passarel·les internacionals el 1995. Tot i això, es va mantenir com a model estable a la Passarel·la Cibeles de Madrid i la Passarel·la Gaudí de Barcelona.

Judit Mascó no només ha estat present en el món de la moda, sinó que també ha fet incursions en la interpretació, participant en algunes pel·lícules com “El llarg hivern del 39” i “Després del somni”. Malgrat ser la protagonista prevista de “A Walk in the Clouds” al costat de Keanu Reeves, va haver de rebutjar el paper a causa dels seus nombrosos compromisos.

El 1993 es va casar amb l’advocat Eduardo Vicente, amb qui té quatre filles. Tot i retirar-se de les passarel·les internacionals, ha continuat participant en campanyes publicitàries i presentant diversos concursos de televisió com Supermodelo 2006 i Supermodelo 2007. El seu rostre encara és present en les portades i editorials de moda de revistes espanyoles, consolidant-se com la principal model de la dècada dels 90.

Mascó, amant del Futbol Club Barcelona des de la infància, va ser triada com a imatge de la ciutat de Barcelona durant els Jocs Olímpics de 1992. La seva afició als esports també la va portar a ser socia del club. A més, ha mostrat el seu costat solidari col·laborant amb diverses ONG, participant en la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental i prestant la seva imatge amb figures com la Mare Teresa de Calcuta i l’Associació de Donants del Ronyó.

Fills de Judit Mascó 

Judit Mascó i Eduardo Vicente tenen tres fills majors d’edat (Maria, Paula i Romita) i una de 16 anys (Clara).Maria i Paula, les dues filles artistes de Judit Mascó.

Maria Vicente Mascó va néixer el 1998 (23 anys). Dos anys més tard, va néixer la seva germana Paula (21 anys). Juntes formen el projecte professional “Me La Pela 🍏”, una companyia amb un nom que prové de les inicials dels noms de les seves tres creadores: M (Maria), L (Laia) i P (Paula).

L’adopció de Romita

La tercera membre de la família Vicente Mascó és Romita, que ja ha complert 22 anys i va arribar a la família quan tenia 18 mesos.

Judit i Vicente sempre van tenir molt clar que, a més de tenir fills biològics, volien adoptar. El procés va ser llarg i María i Paula estaven impacients per conèixer la seva germana.

“Encara que l’adaptació és difícil, ja que la nena prové d’un orfenat i té una manca d’afecte i d’estímuls enormes, envoltada d’altres nens tot està sent molt més fàcil”, va explicar el 2003 sobre l’arribada a casa de la petita, que va néixer a Haití el abril del 2001.

Clara, la filla petita de Judit Mascó

Clara va ser l’última en arribar a la família. Va néixer el abril del 2006 i és la més desconeguda de les quatre. Que sigui la petita té molt a veure, però també que no viu a Espanya.

A finals d’agost va marxar a viure a Canadà, on actualment està estudiant. Judit i Eduardo van anar a visitar-la al març i, a més de fotos impressionants de parcs naturals, la model va compartir una bonica instantània de totes dues abraçades. Feia set mesos que no la veien.

Xarxes socials de Judit Mascó 

Judit Mascó utilitza les plataformes de Twitter i Instagram per diferents finalitats. Pero sobretot el que fa es compartir els seus projectes professionals, mantenir un contacte constant amb els seus seguidors, promocionar les diferents causes benèfiques en les que treballa i promociona i, compartir els moments més feliços juntament amb la seva família. 

Instagram 

Twitter 

Treballs destacats 
  • Judit va rebre el “Premi a la Dona de l’Any” de la revista Elle el 2003.
  • El 2009 li van atorgar el premi Protagonistes pel seu treball filantròpic.

Autora de dos llibres: 

  • “El libro de Judit Mascó” publicat per l’editorial Plaza & Janés.
  • “Modelo” per l’editorial Planeta.
  •  Co-autora del llibre sobre benestar i salut “Las maravillas de la flora” de  l’editorial Amat.