fbpx

Tot sobre la Helena Garcia Melero 

Biografia 

La periodista Helena García Melero va néixer l’any 1968 a Barcelona.

Helena Garcia Melero és una figura destacada de TV3. La periodista porta molts anys treballant per la cadena pública catalana´ i gaudeix d’una gran estima entre el públic.

En l’actualitat, és la conductora principal del programa Tot es mou’, i la direcció de TV3 ha pres la decisió de renovar-la com a presentadora de l’espai per a la propera temporada. D’aquesta manera, la presentadora continuarà liderant el magazín amb el mateix horari, de les 10:30 hores del matí a les 13:30 hores del migdia. 

Informació de Helena Garcia Melero

A continuació et presentarem tota la informació necessària que has de saber Helena García Melero: El seu nom complet, la seva data de naixement, on va néixer i on viu ara, si té parella o no i qui és…

Nom

Helena García Melero 

Data de Naixement: 

La periodista Helena García Melero va néixer l’any 1968 a Barcelona.

Lloc de naixement i on viu actualment:

Ha nascut a Barcelona i actualment segueix vivint allà. 

Parella: 

Helena García Melero ha passat una llarga trajectòria a TV3, fins al punt de viure els seus tres embarassos en antena. Les seves criatures, Maria, Paula i Joan, són el resultat del seu matrimoni amb el periodista Joan Vehils.

La seva separació el 2017 va ser, indubtablement, un dels esdeveniments més rellevants de la seva vida. Durant el procés de separació, es va sincerar al respecte en una entrevista pel programa ‘Al cotxe’ amb Eloi Vila, el 2018. Melero va descriure aquesta decisió com la més “bèstia” que havia pres mai. “És, sens dubte, la decisió que m’ha costat més en aquesta vida”, va començar la presentadora. Tot i això, Melero va expressar una certa esperança en les seves paraules, reflexionant: “A vegades deixes que la vida es pronunciï. És aquell moment en què no tens coratge suficient per prendre la decisió, i deixes que la vida t’empenta i t’orienta a donar el pas definitiu”.

En l’entrevista, tot i la visibla afectació de la presentadora, es va detectar una petita dosi d’esperança. “Són la meva alegria, malgrat el patiment. Ser mare genera moltes il·lusions, però també patiment quan les coses no surten com t’agradaria, quan comencen a fer-se grans”, va confessar Melero referint-se als seus fills.

Finalment, va reconèixer que els dies sense els seus fills són els més difícils per a ella. “És quelcom que no puc superar i que porto amb mi… Però bé, vaig fent”. Malgrat la seva separació de Joan Vehils fa sis anys, el passat 8 de maig, l’exparella es va trobar a la Gala People in Red. Ambdós van desfilar per la catifa vermella i fins i tot es van fer fotografies junts. Malgrat la separació, Helena García Melero i el periodista Joan Vehils encara mantenen una bona relació, ja que van compartir molts anys junts i tenen tres fills en comú.

Fills de l’Helena García Melero

Malgrat que la relació matrimonial no experimentés canvis notables, van ser beneïts amb la vinguda de tres fills: la Maria, la Paula i el Joan, el benjamí. Aquests tres, tot i mantenir un perfil relativament discret, han estat presents en les xarxes socials dels seus progenitors, els quals han compartit diverses imatges amb ells.

De fet, recentment, Melero va publicar una fotografia amb el seu fill al gener passat, mentre gaudien de merescudes vacances a França, concretament a París. En la imatge, es pot apreciar que malgrat la seva petita estatura, el fill mostra una fortalesa notable, ja que és capaç de sostenir completament el pes de la seva mare.

Aquest jove, de 13 anys, també ha estat captat en algunes ocasions compartint moments amb el seu pare. Sembla ser que comparteixen una afició particular per practicar caiac junts, fins al punt de participar en alguna competició a Cadaqués.

Professió 

Després de finalitzar els seus estudis secundaris, es va matricular a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar en Filosofia l’any 1990. Va decidir llavors estudiar Ciències de la Informació, matriculant-se per a això a la Universitat Autònoma de Barcelona, carrera de la qual es va llicenciar l’any 1994.

El 1992, mentre encara cursava Periodisme, va ser contractada per treballar a la cadena de televisió catalana TV3, per presentar informatius, tasca que va realitzar fins a l’any 2004, quan va començar a presentar, juntament amb Josep Coní, l’espai matinal “Els matins”, que va compaginar amb un programa de ràdio, “Taula reservada”, un espai d’entrevistes.

L’any 1996 va començar a exercir com a professora de Periodisme a la Universitat Ramon Llull, i el 2000 a la Universitat Internacional de Catalunya, tasques que continua realitzant en l’actualitat, compaginant-les amb els seus altres treballs.

El 2005, Helena va publicar un llibre, “Cuina sense recepte”.

El 2007 va ocupar el càrrec de directora de comunicació del diari “El Periódico de Catalunya”, deixant TV3.

Deixa aquest càrrec l’any 2008 i torna a TV3 per presentar el programa “Hora Q”, que s’emetia per la nit. Després va tornar a treballar amb Josep Cuní a “Els matins”, i l’any 2011, a causa de la marxa d’aquest periodista del programa, Helena va començar a conduir-lo ella.

 Fins al gener de 2014, Helena García Melero va co-presentar el programa amb Ariadna Oltra i, a partir d’aquell moment, va compartir escenari amb Lídia Heredia, abordant temes socials d’actualitat, seccions setmanals, actuacions i cultura en el format de magazín.

A partir de la temporada 2015/2016, Melero va prendre les regnes del programa Divendres, compartint la conducció amb Espartac Peran fins a la seva finalització a l’estiu de 2017. 

Des del 2018, s’ha convertit en la presentadora principal de Tot es mou, un programa d’actualitat amb el mateix estil. Durant el 2020-2021, va dirigir les campanades de TV3 al costat de Lídia Heredia i Cristina Puig, emeses des del parc del Tibidabo de Barcelona. Prèviament, també va presentar les campanades del 2018-2019 amb Marc Ribas.

La temporada 2022/2023 de TV3 va iniciar-se amb canvis significatius per l’Helena Garcia Melero. Tot es Mou va canviar el seu horari i va passar de les tardes a les emissions matinals, abans del Telenotícies Migdia.

Al desembre de 2022, va encapçalar una nova edició de la Marató de TV3, dedicada a la salut cardiovascular, compartint l’escenari amb Ariadna Oltra i Agnès Marquès.

Xarxes socials de l’Helena García Melero 

L’Helena García Melero té Instagram i Twitter. 

Instagram

Twitter

La mare de Helena García Melero és un referent que apareix al compte de Twitter de la presentadora.

En el perfil de Twitter d’Helena, es pot llegir una descripció encantadora. Abans que res, es defineix com “Filla de Rosa Maria. ¿Ep? i de Josep Maria”. Per alguna raó, a TV3 mai citen al pare, Josep Maria Garcia Maranges, corredor d’assegurances jubilat i soci del Barça, directiu temporal quan va sortir Joan Gaspart i Enric Reyna va ocupar el càrrec per un temps breu. Melero a Twitter: “Filla de Rosa Maria. ¡Ep! I de Josep Maria. Mare. Periodista de TV3, Journalist. Esport. Gastronomia. Llibres. No tinc Facebook”.

El dia que la mare d’Helena García Melero va trucar sorprenentment al seu programa

Mentre Melero feia una secció sobre com congelar croquetes, va rebre una trucada inesperada. Melero: “Jo tampoc he entès la pregunta. Perquè quan he detectat qui és… mare! Ja n’hi ha prou, eh?”. De l’altre costat es sent: “Què passa?”. La filla exclama: “Això, no mare! Això és molt fort! És que de cop: ‘Però si és ella, és ella”. La senyora no es redueix, vol que li responguin el dubte. Per això ha trucat: “Que sempre ho discutim això, Maria Helena…”. La presentadora no sap on amagar-se, entre emocionada i patint. Mai li havia passat. “Vale, mare, doncs ara penja que l’Abel et contesta. Ai Déu meu, sisplau”. Sensacional. La que trucava, efectivament, era Rosa Maria, mare de la presentadora. No era una falsificació.

Treballs destacats de l’Helena García Melero
  • Va publicar el seu llibre Cuinar sense recepta (Columna Edicions, 2005).