fbpx

Tot sobre l’Elisabet Casanova

Biografia 

Elisabet Casanovas i Torruella, nascuda a Sabadell el 15 de desembre de 1994, és una reconeguda actriu catalana, especialment coneguda pel seu paper destacat a la sèrie de televisió Merlí, que es va emetre a la Televisió de Catalunya en el 2015 fins el 2018, on va encarnar el personatge de Tània Illa, una estudiant de batxillerat humanístic. 

En l’actualitat, la seva actuació destaca en el paper de Nuria Miralles a la sèrie “La ruta” d’Atresplayer.

Va ser l’amfitriona de les campanades de Cap d’Any de Televisió de Catalunya el 31 de desembre de 2016, compartint l’escenari amb l’actor Carlos Cuevas, qui també va col·laborar amb Casanovas a la sèrie Merlí.

Informació sobre la Elisabet Casanova 

A continuació et presentarem tota la informació necessària que has de saber de l’Elisabet Casanova: El seu nom complet, la seva data de naixement, on va néixer i on viu ara, si té parella o no i qui és…

Nom:

Elisabet Casanovas i Torruella

Data de naixement:

L’Elisabet va néixer el 15 de desembre de l’any 1994.

Lloc de naixement i on viu actualment

Elisabet Casanovas va néixer a Sabadell, i actualment segueix vivint allà.

Parella

No hi ha cap informació sobre alguna actual relació sentimental de l’Elisabeth Casanova. L’última notícia que va esclatar als mitjans de comunicació es el possible romanç entre l’actriu i l’actor Carlos Cuevas (Pol Rubio a la sèrie). Això va succeir a l’any 2019, ja que van penjar fotografies junts en Portlligat, Girona. En aquell preciós port van donar la benvinguda al 2019. 

Pero passades aquelles dates, ningú va confirmar que es tractés d’una relació verídica o simplement una amistat forjada entre els mesos de rodatge de la sèrie d’èxit Merlí. 

Fills de Elisabeth Casanova 

L’Elisabet és una noia molt jove que encara es troba centrada en viure la seva etapa com actriu. De moment encara no te fills.

Professió 

Elisabet Casanovas i Torruella, nascuda a Sabadell el 15 de desembre de 1994, és una destacada actriu espanyola amb una sòlida formació artística. Ha cursat estudis a l’Institut del Teatre, al Col·legi de Teatre de Barcelona i a l’Estudi per l’actor de Laura Jou.

En l’àmbit teatral, ha participat en diverses produccions que destaquen la seva versatilitat i talent. Entre elles es troben “Monroe-Lamarr” de Carles Batlle, amb direcció de Sergi Belbel (2020); “La ternura”, escrita i dirigida per Alfredo Salzol (2019); “Kassandra” de Sergio Blanco, amb direcció de Sergi Belbel (2018); “El fantasma de Canterville” d’Oscar Wilde, dirigida per Josep Maria Mestres (2018); i “La señora Florentina y su amor Homero” de Mercè Rodoreda, sota la direcció de Sergi Belbel (2017), pel qual rep el Premi Butaca a millor actriu de repartiment. També ha participat en altres projectes teatrals com “Paradise”, escrita i dirigida per Raquel Salvador i Oriol Vila (2016).

A la televisió, ha deixat la seva empremta en sèries com “Merlí” (TV3), “Bienvenidos a la familia” (TV3) i “Drama” (TVE i TV3). Els seus pròxims treballs, a punt d’estrenar-se, inclouen les sèries “Doctor Portuondo” (Netflix) i “La última noche en el karaoke” (TV3), així com les pel·lícules “Chavalas” (Carol Rodríguez, 2020) i “Fuimos canciones” (Juana Macías, 2020). A més, ha participat en el llargmetratge “Ardara” (Xavi Puig i Ray Fransoy, 2015) i en els curtmetratges “Niña de papá” (Miki Esparbé, 2016) i “Cerdita” (Carlota Pereda, 2018). La seva presència artística abraça una àmplia gamma de gèneres i formats, consolidant-la com una figura rellevant en l’escena audiovisual espanyola.

Xarxes socials 

Tot i ser una actriu que manté molt separada la vida personal de la professional, podem observar que es una persona que utilitza les plataformes de Instagram i Twitter, no de manera diària pero si periòdicament.

El seu contingut està relacionat amb imatges artístiques, fotografies amb els companys dels diferents rodatges i fotos personals. També, a vegades utilitza les xarxes socials per informar sobre les seves novetats professionals, d’aquesta manera els seus seguidors es mantenen al dia dels projectes de L’Elisabet Casanova. 

Instagram

Twitter

Curiositats de L’Elisabet Casanova 

L’actriu catalana Elisabet Casanovas, àmpliament coneguda pel públic de TV3 gràcies al seu paper com a Tània a Merlí, va promocionar en el 2020 la seva sèrie, Drama, en una entrevista a La Resistencia en què va parlar de diversos temes. 

Va destacar les virtuts de la masturbació, va explicar al presentador com pronunciar algunes paraules en català i va revelar una característica que té: la sinestèsia. Contràriament al que insistia Broncano sobre si era o no una malaltia, ella va especificar que es tracta d’una característica. 

La sinestèsia és una capacitat de barrejar els sentits, com veure colors quan escolten un so o percebre una textura mentre degusten un aliment.

En el cas de l’entrevistada, aquesta capacitat es manifesta en veure les vocals de colors. La lletra ‘e’ és lila quan és tancada i color salmó quan és oberta. També va comentar sobre la lletra ‘i’: “La i és de color vermell. David, el teu nom és súper vermell”. La resposta de Broncano va ser irònica: “Això és el que diuen a l’ABC”. Va mencionar també la matança del porc, amb els crits de l’animal, que veu d’un vermell que impacta. 

Aquesta peculiaritat la va exhibir amb orgull i, contradiu a la seva pròpia sèrie, lluny dels drames.