fbpx

Col·leccionisme Sarrià-Sant Gervasi

Articles relacionats

RM Studio

RM Studio és un col·lectiu integrat per arquitectes, interioristes i dissenyadors de producte amb una gran passió pel que fan....

El col·leccionisme és una activitat que consisteix a reunir i guardar diferents objectes que tenen una certa relació entre ells, i pot ser de qualsevol tema possible: des d’art fins a segells, fotografies… o fins i tot armes. El cas és que les persones sempre hem tingut la voluntat de col·leccionar, sigui per mera afició, o per rememorar temps passats, per bellesa…

A Barcelona, sigui per tradició, història o cultura, sempre han existit col·leccionistes, i prova d’això són els diferents mercats i fèries que tenen lloc cada any en diferents parts de la ciutat, que no només estan orientades a les antiguitats, sinó que els seus temes poden ser molt variats, com passa sobretot amb les generacions més joves, a les quals les influències del cinema, televisió, videojocs o còmics els hi ha influenciat molt, diversificant les varietats i els temes que engloben el col·leccionisme.

Actualment, és comú trobar gent que en faci alguna mena de col·lecció, però generalment la majoria dels col·leccionistes s’agruparan en: col·leccionistes de llibres, música -CD, vinils…-, monedes, segells o postals -a més dels relacionats amb el món del cinema, televisió o noves tecnologies-.

Però si ens centrem en el districte de Sant Gervasi, podem trobar que n’hi ha diferents negocis que es dediquen exclusivament al col·leccionisme i que estan orientats cap a aquelles persones que desitgen omplir les seves vides d’aquells objectes que consideren que valen la pena. Un clar exemple d’això són les petites botigues -com per exemple La Cova del Col·leccionisme- que reflecteixen molt bé les inquietuds d’una població que té, com a mínim, el desig de mantenir en la seva possessió petites parts del passat, on sobretot destaquen les antiguitats -de tota mena-, els cromos antics, els còmics i els llibres, allunyant-se una mica de les tendències més noves.

Si més no, les preferències i els gustos canvien constantment i les generacions més joves han heretat els costums de les més grans, però això sí, el col·leccionisme s’adaptarà a l’època i als diferents moviments socials i culturals que arribin a Barcelona.