fbpx

Col·leccionisme Eixample

Articles relacionats

La voluntat de guardar i reunir objectes és una qualitat que si potser no tothom té, sí que és cert que últimament n’hi ha un augment de, per exemple, pàgines web dedicades al col·leccionisme, com també de petites botigues de segona mà on es poden trobar objectes per col·leccionar, i d’aquesta manera també n’hi ha més mercats o fires -com les que se celebren cada any a la ciutat de Barcelona- orientats en aquest sector que guanya popularitat amb el pas del temps i que és tan infinitament variat i divers.

Al districte de l’Eixample el col·leccionisme potser hi destaca més que en altres parts de la ciutat, ja que pot presumir de tenir el que segurament és un dels mercats més interessants ja no de Barcelona, sinó d’Europa. Al barri de Fort Pienc se situa el Mercat dels Encants, o com també és conegut: La Fira de Bellcaire; un emplaçament més antic que quasi qualsevol monument de la ciutat comtal, però que de vegades pot passar desapercebut per a qui no té la curiositat d’endinsar-se per Barcelona o per qui no està capficat en el món de les col·leccions i les antiguitats.

I és que el Mercat dels Encants és un punt neuràlgic per als col·leccionistes, perquè des del segle XIV -algunes referències daten d’aquesta època, si bé pot ser fins i tot més antic- tots els qui han desitjat perdre’s una estona pels centenars de paradetes i de carrerons plens d’objectes han pogut gaudir d’una experiència única, i més encara si estem parlant d’aficionats al col·leccionisme. Aquest mercat -o fira, depenent de com l’anomenem-, dona al districte de l’Eixample un prestigi inigualable, perquè en un inici tot va començar com un emplaçament de venda de roba i altres productes, i ara té la varietat de poder satisfer a tothom que s’hi apropi, des de les antiguitats més estranyes a llibres o vinils. I per si això sembla poc, cada setmana es realitza una subhasta amb una grandíssima afluència de clients coneixedors de les grans varietats que es poden aconseguir.

L’Eixample destaca per la seva arquitectura urbanística única, els seus monuments icònics i el seu ambient que tant el caracteritza, però ni tan sols això pot eclipsar la força d’una fira que porta captivant la ciutat des de fa segles.