fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Zona Franca, la nova estació de metro amb vistes

Compartir
Zona Franca

Fa just una setmana es va inaugurar la vuitena estació de la línia L10 Sud, Zona Franca, i des d’ara nou origen i final, està en funcionament comercial. Així doncs, la xarxa de metro de Barcelona ha crescut en 1,6 quilòmetres, els quals separen les estacions de Foc i Zona Franca, al districte de Sants-Montjuïc.

Zona Franca, la nova estació de metro amb vistes

Zona Franca destaca perquè és la primera estació en viaducte i, per tant, a l’aire lliure i elevada per sobre del carrer. Els accessos són a la rambla central del carrer A, principal eix viari del polígon industrial de la Zona Franca, entre els carrers 1 i 2.

El vestíbul és al mateix nivell del carrer, l’andana és a la primera planta i a l’altell hi ha sales tècniques. A la coberta s’hi instal·laran pròximament plaques fotovoltaiques perquè captin energia solar.

Com totes les noves estacions de metro, Zona Franca és accessible, en aquest cas mitjançant un ascensor que comunica el nivell del carrer i del vestíbul amb l’andana. També hi ha dues escales fixes i una escala mecànica de pujada.

La Generalitat i l’Ajuntament en l’acte inaugural

Abans de l’obertura al públic es va celebrar un acte oficial presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra. Hi van assistir també el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Janet Sanz, i la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, entre d’altres autoritats.

En l’acte el conseller Calvet va ratificar la voluntat del Govern d’acabar les altres tres estacions del viaducte del carrer A i de reprendre les obres del tram central de la línia 9/10.

40 milions d’euros d’inversió

La nova estació, anomenada en fase de projecte Zona Franca Litoral, ha costat uns 40 milions d’euros i donarà servei a uns 3.600 usuaris al dia, que se sumaran als 18.000 que ja fan servir la línia 10 Sud, segons ha informat la Generalitat.

A la seva zona d’influència hi ha les seus centrals de TMB i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, oficines del Consorci de la Zona Franca, nombroses naus d’empreses i alguns equipaments, a més d’una de les entrades al recinte del port. Quan arribi al seu nivell estimat d’utilització potencial, estalviarà l’emissió de 265 tones de diòxid de carboni anuals.

El polígon en xifres

El polígon industrial de la Zona Franca és una les àrees industrials més grans i més actives d’Espanya, una peça clau en el potencial econòmic i productiu de Barcelona. Fins ara disposava de transport públic freqüent amb autobús i de dues estacions de la línia 9 Sud de metro (Parc Logístic i Mercabarna).

Compta amb una extensió de 4.700.000 m2, del quals, el 43% l’ocupen empreses industrials, el 30% empreses logístiques i el 27% empreses de serveis. 164 d’empreses conformen el polígon (133 al polígon industrial i 31 a la Zona Franca Duanera) i proporcionen més de 20.000 locs de treball.

Així doncs, la xifra de negoci anual generada per totes les empreses instal·lades és prop dels 3.000.000 euros. Tota una mostra del fort potencial de teixit industrial i com la inauguració de la nova parada de la Zona Franca éra més que una necessitat, era un reclam social.

Et recomanem:

Noves tarifes de transport pel 2020

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.