fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La violència sexual a la música

Compartir

regeaton masclista

Cultura i art

És indubtable que la música és un dels elements artístics més significatius a nivell social, i de ben segur que a tots ens ha transmés missatges en algunes etapes de la nostra vida. Segurament cadascú se senti identificat amb algun estil musical concret segons la seva personalitat, ja que molts estudis afirmen que la música és un dels elements identificatius més transparents que hi ha en les personalitats humanes.

Com és lògic, durant les èpoques canvien els gustos musicals i els estils que creen tendència durant uns anys determinats. Una de les maneres que tenim d’identificar les èpoques musicals, és diferenciar-les per dècades, ja que és una de les més utilitzades.

La música de la dècada

Actualment, pel que als gustos musicals dels joves, ja fa uns anys que predomina en termes generals la que és coneguda com a música ‘reggaeton’. Sens dubte acostumen a ser les cançons que més sonen en la majoria de discoteques i resulten ser en moltes ocasions les melodies de moda. Fins aquí pot semblar un estil musical com qualsevol altre i totalment respectable, però què passa amb les seves lletres?

No és cap secret que possiblement el 90% de les cançons que estan dins d’aquest estil musical d’origen llatí, tenen unes lletres que moltes d’elles resulten ser masclistes, en les quals el principal atractiu de l’obra musical és la cosificació de la dona, acompanyat del ritme melòdic i videoclips on es focalitza tot el protagonisme en l’erotisme i balls realitzats per grups de noies joves.

Adoctrinament o comercial?

Les lletres són les principals responsables que aquesta música fomenti una actitud masclista en les quals es veu reflectit en el tracte i balls no només dels videoclips, sinó també en el mateix dia a dia que es produeix a les discoteques. “Si sigues así voy a violarte; a ella le gusta que le den duro”; si esta mujer fuera para mí…” són algunes de les moltíssimes frases, que com es pot veure en aquests exemples, no només cosifiquen a la dona i la mostren en un estrat inferior respecte l’home, sinó que inciten a la violència sexual i inspiren pensaments posesius.

El més preocupant de tot però, és que les noves generacions no només escolten i canten aquestes lletres, sinó que cada vegada amb més freqüència, queda empíricament demostrat que estan adoptant aquestes actituds provocades directament per aquest fenomen, cosa que lògicament és un problema pel que fa als aspectes educatius en un etapa tan determinant com és la pre i adolescència.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.