fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Vetllar per la multiculturalitat

Compartir

biodiversitat

Els Governs de 167 països han atorgat un reconeixement sense precedents a la necessitat de protegir la biodiversitat en els sectors agrícoles com a mesura clau per aconseguir el desenvolupament sostenible, garantir la seguretat alimentària i fer front al canvi climàtic.

Catalunya dins dels tractes

Per part de la Unió de Pagesos, els principals dirigents es van reunir en diferents trobades per parlar sobre la situació, cosa que es va concloure el 17 de desembre, on juntament amb la DARP es van acordar mesures específiques per promoure la integració de la conservació i l’ús sostenible de la biodiversitat en els sectors agrícola , pesquer, forestal i turístic.

Àmbit internacional

Per altra banda la Declaració de la Conferència destaca que la comunitat internacional ha d’involucrar a diferents sectors governamentals i econòmics -i no només als ministeris de medi ambient- per protegir la biodiversitat: els milers d’espècies interconnectades que constitueixen una xarxa vital de serveis ecosistèmics dels que depèn la producció mundial d’aliments.

“Es tracta d’un moment crucial”, va assegurar Maria Helena Semedo, directora general adjunta de la FAO. “Els sectors agrícoles i la biodiversitat -va afegir- han estat considerats habitualment com qüestions independents i fins i tot contraposades, però la veritat és que estan estretament relacionats. L’agricultura és, per la seva naturalesa, una usuària fonamental de la biodiversitat, però també té el potencial de contribuir a la seva protecció “.

A més, ara que la comunitat internacional ha demostrat el seu compromís de vincular-les, realment podem començar a estendre ponts, trencar barreres i afrontar els reptes globals de forma més concertada i coherent.

Tags:
Article anterior
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.