fbpx

Escriu aquí

Actualitat

A qui se li ven l’alcohol?

Compartir

alcohol venda menors

Unes tendes molt habituals

Tots hem anat algun cop als establiments minoristes que obren fins a altes hores de la nit i que ens han salvat en més d’una ocasió que hem necessitat alguna cosa ràpidament. Aquestes són les conegudes tendes de conviniència o botigues del barri, que popularment són conegudes també com a ‘badulaque’. 

A les grans ciutats és molt freqüent que hi hagi bastants, i més en els últims on aquestes tendes han augmentat molt considerablement fins al punt que a Barcelona s’obren més de 100 a l’any. No només a Barcelona ciutat, sinó a l’àrea metropolitana, aquestes tendes tenen la mateixa dinàmica.

Problemes de convivència amb comerços

Aquests establiments tenen un horari més extens, la qual cosa permet distinguir-se d’altres tipus de tendes (com la majoria de supermercats) que tot i generalment tenir més factors a favor pel que fa a la competència directa, tenen l’avantatge de poder obrir fins una mica més tard.

Una de les principals raons de compra i un valor afegit d’aquests horaris, és que el producte que més es comprar per aquesta franja horària són les begudes alcohòliques, moments previs abans que els que la compren surtin de festa per la ciutat, tot i que això provoqui desperfectes urbans com hem parlat alguna vegada, com per exemple en aquesta noticia.

Sense normativa

Pel que fa al tema legal, cal dir que generalment en aquests establiments no es pot vendre alcohol més tard de les 23 hores, fet que cada dia es demostra que no sempre es compleix i que aquests establiments fan cas omís a una normativa que prohibeix el consum d’alcohol a altes hores de la nit, precisament per evitar desperfectes urbans dels que es parlava fa un moment.

Principal preocupació

Tot i així aquest no és l’aspecte més preocupant, ja que també se sap que alguns establiment en concret venen alcohol a menors amb molta facilitat, i que sabent o no l’edat dels que ho compren, moltes vegades el venedors ni tan sols ho saben ja que no s’acostuma a demanar el DNI, excepte en casos on el subjecte menor tingui una aparença molt clara que el designi com a tal.

A barris com Les Corts o l’Eixample sobretot, hi ha un gran nombre de tendes de conveniència, que en molts casos són botigues particulars que no segueixen les normatives de comerç, ja sigui per processos de vendes o per hores extra de treball no permeses.

Tot i així cal dir que l’aspecte principal és la possible venda d’alcohol a menors, ja que en la majoria de casos en els quals hi ha accidents amb menors que tenen relació amb el consum d’alcohol, aquests han admés que l’han aconseguit o bé a la casa pròpia o bé en els ‘badulaques’.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.