fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Veïns de Sarrià reclamen el tancament d’un gimnàs

Compartir

San Bartolomé de Tirajana. 06.08.13. Hotel Eugenia Victoria & Spa, cadena Bulls Hotels

Els veïns de l’avinguda J. V. Foix (Sarrià – Sant Gervasi), exigeixen a l’Ajuntament de Barcelona el tancament total d’un gimnàs que es troba al número 64 de la via.

El gimnàs es tracta d’un recinte esportiu que està obert per als seus clients les 24 hores del dia, i la majoria dels veïns de la zona s’han queixat constantment de les molèsties que causa, principalment pels sorolls, vibracions i malestar que provoquen les activitats realitzades dins del recinte esportiu.

Contaminació acústica en la zona

Després d’haver-se fet una sèrie de proves, s’han determinat informes que asseguren que els sorolls acústics que es provoquen traspassen els límits permesos per la llei, per la qual cosa s’ha emès un informe que ordena el cessament immediat del gimnàs fins que no hi hagi una solució, si no aquesta ordre podria comportar una multa de fins a 3.000 euros diaris en cas d’incompliment.

El soroll que fan les peses quan cauen al terra (sensacions comparables amb les d’un terratrèmol), l’alt volum de la música a qualsevol hora del dia, crits, les màquines en funcionament… Són alguns dels casos que provoquen el malestar per part dels residents de la zona dins dels seus propis habitatges, fins i tot a altes hores de la matinada. Els veïns que més ho pateixen són sobretot els que viuen a les primeres plantes dels immobles, que escolten sobretot el xivarri que es provoca en les classes d’activitats físico-esportives com spinning, bodypump, zumba…

Plataforma Afectats Gimnasos 24 Hores

L’entitat s’ha creat amb ànim de defensar els drets de convivència dels residents, representada per 10 veïns de barris de Barcelona afectats per la proliferació d’aquest tipus de gimnàs que es pot fer esport a qualsevol hora del dia, és a dir, els de 24 hores.

El portaveu de la plataforma és Ricard Flores, que al·lega que els abonats del gimnàs lògicament tenen dret a fer tot l’esport que vulguin, però el gimnàs no hauria d’estar dins d’un bloc de pisos on viu gent, i si ho està, hauria de tenir totes les condicions necessàries d’insonorització homologades perquè no pateixin els problemes que condiciona.

D’aquesta manera, la petició que l’associació de veïns reclama és el tancament preventiu del gimnàs fins que se solucioni com a mínim, amb les obres d’insonorització.

Resposta del gimnàs

Per contra, el gerent del gimnàs ha afirmat que s’ha dut a terme l’inici de les obres per a fer possibles la insonorització del gimnàs -tot i que l’informe del Districte afirma que no es té constància que s’hagi realitzat cap mesura per millorar el nivell de soroll-.

Després de l’ordre demanada per la Plataforma de veïns, el termini per l’al·legació finalitza el 31 de maig, i posteriorment s’iniciarien tots el processos burocràtics. Això però, no convenç als veïns, ja que suposaria haver d’estar més temps amb els mateixos problemes deixant la solució en stand by.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent