fbpx

Escriu aquí

Actualitat

L’únic temple rodó de la ciutat que existeix a Barcelona

Compartir

Al centre de la plaça de Sant Gregori Taumaturg es troba l’únic temple rodó de la ciutat que existeix a Barcelona. El temple, que rep el Mateix nombre que la plaça, destaca al barri per la seva forma circular, ja que és l’única de la ciutat. La seva actual imatge reflex només una part del projecte original. En els anys 50, l’arquitecte Bartomeu Llongueres Gay és l’encarregat del disseny del temple. Segons informació proporcionada per l’Arxiu Municipal de Sarrià, en el projecte original, s’inclouen quatre campanars amb formes abarrocades i una cúpula central de gran alçada. Finalment, aquestes dues estructures no es van arribar a construir per diferents problemes amb l’ajuntament.

Després de gairebé 40 anys parada, l’obra va passar a mans de l’arquitecte Jordi Bonet Armengol, que també va participar en la continuació de la Sagrada Família. A banda d’això, la imatge exterior del temple Recorda al Panteó romà, per la forma d’una gran façana i les columnes que la sostenen. A l’interior, tots els bancs,  davant de l’altar central, disposen de Bíblies per als assistents a les misses.

A més, una de les principals característiques del temple és la llum que entra a través de les vidrieres de colors, dissenyades per Joan Vila Grau, un especialista en art litúrgic, creador també de les vidrieres de la Sagrada Família.

Actualment, l’Església de Sant Gregori Taumaturg, l’únic temple rodó de la ciutat que existeix a Barcelona,  organitza diverses activitats. S’imparteix catequesis per preparar la comunió, i a més compten amb una coral que canta a les principals celebracions de la parroquia.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.