fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Una societat cada cop menys religiosa

Compartir

Estado Laico

La Fundació Ferrer i Guàrdia ha analitzat, amb les dades del 2018,un estudi sobre la religiositat a l’estat espanyol on s’ha pogut observar que la societat és cada cop més laica, i en especial Catalunya. Els números que ho afirmen hi ha el fet que nou de cada deu catalans descarten casar-se per l’església, decantant-se per el casament  civil. A part s’ha observat que hi ha hagut un augment de persones que s’han declarat no religioses representant un 27% al conjunt de l’estat espanyol.

Catalunya queda al capdavant d’España on hi ha el menys  nombre de parelles que contrauen matrimoni religiós per davant del País Basc o les Illes Balears. A Espanya, la mitjana es de vuit de cada deu matrimonis son ja civils.

El nombre de creients arriba al seu mínim

L’estudi també analitzava l’adscripció religiosa. El 27% de les persones es declaraven atees, agnòstiques i no creients, i en canvi, el nombre de creients practicants arriba al seu mínim històric amb un 26,6%, també evidencia una fractura entre generacions, on es veu fàcilment que els més joves són menys religiosos entre 18 i 24 anys (48,9%) es declaren no creients mentre que els majors de 65 anys s’hi declaren amb un tan percent molt alt (89%).

A part s’ha observat que en l’àmbit educatiu cada vegada els alumnes de primària tendeixen a triar altres assignatures podent optar a escollir religió. En concret sis de cada deu alumnes catalans de primària i secundària opten per altres activitats alternatives.

La fundació paral·lelament ha engegat una campanya protagonitzada “ Aturem el concordat” on l’objectiu principal és que es posi fi als acords entre l’Estat i la Santa Seu ja que creuen que se’ls hi atorguen privilegis a l’Església catòlica com son les exempcions fiscals o el finançament directe amb la casella de l’IRPF. Les dades del 2015 amb només el 14% dels espanyols van marcar-la i des de l’entitat demanen suprimir-la.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.