fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Un treball sacrificat

Compartir

agricultura treball

Els ministeris de treball i agricultura han obert a disposició del públic l’obtenció de 150 places de treball per tasques agrícoles amb durada momentània i de llarga durada.

Places que no es cobreixen

Això podria ser una bona noticia pel que fa a l’atur i sobretot a les noves vies i portes que s’obren per generar nous treballs laborals i més tenint en compte que són del sector de l’agricultura, que com ja vam analitzar fa uns mesos, el cicle laboral del sector no està en el seu millor moment des de fa uns anys.

El problema està en què aquestes ‘poques’ places no han sigut cobertes, ja que no hi hagut suficient demanda ni requeriments com per ocupar-les totes. Lògicament no és bona noticia pel sector, que hi hagi una demanda de treball i no es respongui amb la positivitat necessària per cobrir les necessitats laborals i productives que hi hauria d’haver.

Factors condicionants

Les hipòtesis d’aquesta resposta, pot estar en diferents variables i condicionants, però tot apunta a que les teories que vam tractar en l’última noticia que parlavem sobre aquest tema, agafen força i creedibilitat.

Primerament sembla que la falta de formació és un factor que no només afecta per la part productiva (ja que pot suposar que no hi hagi un treball òptim i de qualitat), sinó també per la part del treballador, ja que moltes vegades no es presenten a les ofertes perquè no es veuen amb suficients capacitat com per fer front a un treball d’aquestes característiques i d’un sector que per molts queda un pèl ‘antic’ pel que fa a les condicions de treball.

Per altra banda, i segurament com a factor principal, trobem les condicions laborals que aquests treballs presenten. Alguns agricultors no treballen en els millors escenaris, on les condicions climatològiques són un handicap important que quasi sempre es pateix. En aquesta època de l’any, combatre el fred no és fàcil, i a l’estiu s’està moltes hores exposat al sol i a les altes temperatures enmig d’un camp.

Un altre factor condicionant, podria ser les baixes remmuneracions que en alguns casos suposa aquest treball, si s’analitza la relació d’hores treballades i les condicions a les quals s’està exposat en moltes ocasions. Veurem llavors quan tarden en cobrir-se aquestes places, que lògicament requerien una urgència necessària, tot i que si el govern vol cobrir-les, potser hauria de preocupar-se per millorar les condicions laborals que s’ofereixen i de ben segur que no tardaran ni un dia en cobrir totes les places que vulguin.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.