Escriu aquí

Un decret que rebaixa la llum per a qui aporti energia a la xarxa

Compartir

Un decret que amplia les possibilitats d’autoconsum elèctric i redueix els tràmits per tenir una instal·lació.

El Govern espanyol ha aprovat un decret que amplia les possibilitats d’autoconsum elèctric, de la mateixa manera que redueix els tràmits per poder comptar amb una instal·lació elèctrica. Aquesta normativa permet l’autoconsum col·lectiu d’energia. Entre qui? Doncs en una comunitat de propietaris o en polígons industrials, que fins ara només tenien l’opció d’autoconsum individual connectat a una xarxa interior.

un decret

Aquesta mesura també permet que els petits consumidors puguin compartir els excedents d’energia amb el conjunt del sistema elèctric sense que s’hagi de construir jurídicament com a productor d’energia, i simplifica els tràmits administratius (només serà necessari notificar la instal·lació de la planta de producció elèctrica a la seva comunitat autònoma).

Els usuaris podran ser compensats amb rebaixes de fins al 100% de la factura mensual de la llum, tot en funció de l’excedent que aportin.

A més, també s’ha ampliat els espais on es pot ubicar l’ instal·lació d’autoconsum. Fins al moment només es podia ubicar al mateix domicili, però ara també es permetrà la seva instal·lació en les proximitats a l’habitatge del productor.

Tags::

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *