fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Un carril bus perillós pels infants

Compartir

carril bus escola

El perill de cada dia

Les sortides de l’escola de nens petits que es troben al costat d’una carretera, sempre tenen cert risc i perill, però en la gran majoria de casos, hi ha unes òptimes condicions de seguretat o si més una senyalització coherent. Tot i així cal dir que en molts llocs que tenen aquestes característiques, no es compleixen totes les condicions que haurien de ser les més adequades, amb la qual cosa comporten que hi hagi massa perill. 

Un clar exemple és el que passa des de fa pocs dies a l’Escola Infant Jesús, al districte de Sarrià Sant Gervasi, on la incorporació d’un nou carril bus, està provocant una sèrie de queixes per part dels pares dels alumnes escolars i per part de l’AMPA de l’escola.

Negativa de l’Ajuntament

El polèmic carril bus, creat per ordre de l’Ajuntament, es troba en sentit contrari de la travessera de Gràcia, entre els carrers de Balmes i Calvet. El cas és que no només és el perill que passin busos just al davant de la vorera d’on surten els nens de l’escola, sinó que aquest carril es troba en sentit contrari al tràfic de circulació dels vehicles, amb la qual cosa, comporta que el risc sigui molt més elevat, ja que com han reconegut molts veïns i pares que van a recollir els seus fills, tenen la tendència a mirar cap al costat d’on venen els vehicles únicament, i no cap a l’altra banda.

Actualment, l’única protecció que hi ha són un seguit de valles urbanes, que poden caure amb relativa facilitat quan reben qualsevol cop, cosa que no convenç ni de bon troç als pares i AMPA, que reclament a l’Ajuntament (davant la negativa de treure el carril bus), que posin alguna mena de tanques fixes i sobretot resistents, que impedeixi que els infants tinguin qualsevol espai que pugui ser perillós perquè vagin cap a l’asfalt.

Inciativa de l’Associació

L’AMPA ha recollit més de 1.000 firmes perquè s’aboleixi aquest nou carril bus, però pel que sembla l’Ajuntament només ha fet que donar respostes negatives, ja que la seva intenció és seguir amb aquest carril que creuen afavoreix a la circulació del trànsit i d’algunes linies de bus en concret.

El que sí que afirma, és que es comprometrà a millorar les mesures de seguretat just a la vorera, ja que com ja s’ha dit abans, actualment només hi ha unes simples valles les quals es poden caure amb molta facilitat, cosa que les converteix en gairebé inútils per protegir als infants dels perills que pot haver-hi amb el carril, ja que com passa a totes les escoles, molts nens el primer que fan és sortir corrents de la porta, i òbviament, tot i l’atenció dels pares, això podria suposar que no sempre estiguéssin totalment atents.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.